SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Kadar Talep Olmamıştı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:55:02
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, “17 yıllık başkanım, bu kadar kredi talep edilen dönem olmadı” diyerek, esnafın sıkıntılı olduğunu bildirdi.

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, kendisinin Malatya’ya Erzurum’dan atanması nedeniyle ‘hayırlı olsun’ ziyareti yapan ESKKK) Başkanı Ali Evren’e iadei ziyarette bulundu.

Ziyarette konuşan ESKKK Başkanı Ali Evren, “Kredi verme müessesesi olarak krediye talebin fazla olduğu bir dönem olmadı gibi. 17 yıllık başkanım, bu kadar kredi talep edilen dönem olmadı. Krediye son günlerde talep çok arttı” diyerek, esnafların sıkıntılı olduğunu bildirdi.

Evren, buna etkenin Malatya’da kayısının zirai dondan yanması olduğunu gösterip, “Özellikle 7. Ve 8.aydan sonra kayısıdan dolayı Malatya ekonomisi durdu. Esnafı zaman zaman ziyaret ediyorum ve kayısı olmamasından dolayı işlerin durgunluğundan şikayetçi olan esnafımız, ekonomik sorununun çözmek için kredi talebini arttırdı. Ekonomisi yüzde 40-45 kayısıya bağlı olan ilimiz, yıllardır böyle sıkıntı görmemişti” ifadelerini kullandı.

Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, “Malatya ekonomisinin durumunun iyi olmadığı hep bize iletiliyor. Geldiğim günden beri bu durumu anlamaya çalışıyoruz. Malatya ekonomisi yüzde 40’ı kayısıya dayanır. Bu yıl kayısının sıfır denecek kadar ürün olmaması, 40-50 bin ailenin geçimini sağladığı Malatya’da kayısı nedeniyle yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Dolayısıyla paranın dolaşım hızında kopukluk oldu” dedi.

Vergi borcu olanların yapılandırma için Aralık sonunu beklememelerini öneren Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, vergi borcu olanların da bu yapılandırma fırsatından yararlanmalarını istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız