SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Kadar Yüklenmeyin!."

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:28:05
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, "Ne yazık ki Malatyasporumuzun son bir kaç yıl Play-Off'tan dönmesinden dolayı şehirde ciddi bir istek var PTT'ye çıkma adına. Ama bunun suçlusu bizler değiliz. Bu takımın üzerine bu kadar baskı yapmayalım" dedi. 

İyi başladıkları 'İngiliz' haftasını iyi bitiremediklerini ifade eden Uçar, mücadele olarak iyi olduklarını ancak oyun anlamında çok da iyi olmadıklarını kaydetti.

Tecrübeli teknik adam, ikinci yarının başında oyun hakimiyetini ele geçirdiklerini belirterek, oyunun sonunda kontrolü kaybettiklerini dile getirdi. 

Uçar, "Çok fazla geri gömülmememiz lazımdı. Neticede mücadele devam ediyor. Son 8 maçta ciddi bir avantaj yakalamıştık. Bir tane mağlubiyet opsiyonumuz vardı, onu da şuanda kullanmış bulunuyoruz" diye konuştu.

"Hala lideriz"

Ligde halen lider olduklarını hatırlatan Feyyaz Uçar, kalan 4 maçlarını kazanıp, PTT 1. Lige direk çıkmayı hedeflediklerini belirtti. 

Uçar, önlerinde kalan 4 maçı kazanabilecek güçte olduklarını düşündüğünü ifade ederek, şunları söyledi: "Biraz daha son vuruşlarda ve paslarda biraz daha dikkatli olmamız lazım. Bugün gol atmayı başaramadık. Rakip gol atmayı başardı. Mücadeleye yine aynı şekilde devam edeceğiz. Sadece bir opsiyonumuz vardı ne yazık ki onu kaybettik."

"Bunun suçlusu bizler değiliz"

Tecrübeli teknik adam, futbolculara çok yüklenildiğini savunarak, "Ne yazık ki Malatyasporumuzun son bir kaç yıl Play-Off'tan dönmesinden dolayı şehirde ciddi bir istek var PTT'ye çıkma adına. Ama bunun suçlusu bizler değiliz. Bu takımın üzerine bu kadar baskı yapmayalım. Sizden rica ediyorum. Sokakta kimi görsek, 'yeter artık, bu sene çıkın' diyor. Bu çocukların suçu değil. Bu çocukların şuanda desteğe ihtiyacı var. Aşırı bir motivasyon ve baskı var. Ne yazık ki kendi seyircimizin önünde aşırı bir baskı ve stres hissettik. Onlar bugün gayret rahat oynadılar. Takım geçmiş yıllarda Play-Off'tan dönmüşse, suçlu olan bu çocuklar değil. Bu çocuklar, takımı lider olarak son yıllarda başarılamamış bir şekilde hedefe yaklaştırdılar, desteğe ihtiyaçları var. Bu strese hiç kimse dayanamaz. Sokakta kiminle karşılaşsak, 'her sene kaçırıyoruz, bu sene olsun' diyor. Bu çocuklara bu kadar yüklenmeyin. Seyircinin hakkı  da, Allah razı olsun desteklediler ama biz kaç maç ceza aldık" şeklinde konuştu. 

"Taraftarlar hep bana tepki göstersinler problem değil"

Bir basın mensubunun 'Taraftarlar futbolculara değil, size tepki gösteriyor' söylemine Uçar, "Allah razı olsun, bana tepki göstersinler problem değil. Ben bu oyuncularla bunu başarabileceğime inanıyorum. Hedefimden şaşmadım, kararlıyım. Bu finali biz götüreceğiz. Bir 'İngiliz' haftasıydı, normaldir 3 maçta kötü bir netice alacaktık ne yazık ki böyle bir atmosfer ve havada bu maça denk geldi. Bitmiş değil. Bu maçta şampiyon olmayacaktık, şampiyonluğu da kaybetmedik. Lütfen takımımızı bir panik havasına sokmayalım. İçeride daha oynayacağım 2 maçım var. Dışarıda maçlarım var. Sağ olun iyi destek veriyorsunuz ama hakikaten bu takımın desteğe ihtiyacı var. Başka türlü olmaz" cevabını verdi. 

"Maziyi bir hatırlayalım"

Feyyaz Uçar, bir basın mensubunun 'Son haftalara göze hoş gelen bir futbol yoktu, çekirge bir sıçradı, iki sıçradı bu maçta semeresini gördük' söylemi sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Çekirge bir sıçradı, iki sıçramadı değil, bu takım 8 maçtır yenilmiyor. 8 maçta 6 galibiyet, 2'de beraberliğimiz var, onu bir hatırlayalım maziyi. Onun dışında bu takım inşallah çıkacak. Kadronun büyük bir kısmını koruyacağız. Zaten bu oyuncuların büyük bir kısmı yukarıda oynuyordu. Onunla ilgili de oyuncularımızın bir endişesi olmasın. Yabancı hakkımızı doğru kullanarak, yapacağımız transferlerle yolumuza devam edeceğiz. O konuda bir sıkıntı yok."

"Şans bizim elimizde"

Uçar, şansın halen kendi ellerinde olduğunu kaydederek, "Bu takımı biz bir haftadır, daha doğrusu uzun zamandır hazırlamaya çalıştık. Bu maç için özel bir ilgi vardı. Futbolculara söyledik, neticede bu maçın bizi şampiyon yapmayacağını ama büyük bir avantaj yakalayacağımızı söyledik. O avantajı yakalayamadık. Ne kadar tecrübeli olurlarsa olsunlar, ne yazık ki sahada istediklerini gösteremediler. Bundan biraz yorgunluğunda etkileri vardı. Yaptığımız müdahalelerde de istediğimiz sonucu alamadık. Golü 90+2'de yedik. Oyun olarak iyi değildik ama oyun olarak iyi olmadığımız maçları da kazandığımız olmuştu. Bize karşı iyi oynayan bir takım göremiyorum. İyi pas yaptılar ama bizi ezip geçmediler. Son dakikada golü attılar. Onlar bir şans yakaladı ama hala şans bizim elimizde. 4'te 4 yaparsak, şampiyon olacağız. Fikstürlerine baktığımızda Pendikspor'un 4'te 4 yapacağına inanmıyorum. Bugün ilk defa 11 kişi oynadığımız bir maçı kaybettik. Mücadelemize devam edeceğiz. Son maça kadar devam edeceğiz" diye konuştu. 

"Biz onlardan daha üzgünüz"

Taraftarları üzdükleri için kendilerinin daha çok üzgün olduğunu dile getiren Uçar, bu taraftarın PTT ve Süper Lig'de olmadığını kaydetti.

Uçar, stadı dolduran taraftarların centilmence destek verdiğini belirterek, maç sonu çıkan olaylardan haberinin olmadığını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız