SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Kadarını Beklemiyordum'

A- A+ PAYLAŞ

Valiliğin organize ettiği başkentteki Malatya Günleri, Cumartesi ve Pazar günü de yoğun ziyaretçi akınına uğradı.

Hafta sonu olması nedeniyle Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği Atatürk Kültür Merkezi’ndeki (AKM) Malatya Günleri’nin ziyaretçileri arasında Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Malatya eski valilerinden Saffet Arıkan Bedük, TMSF’nin eski başkanı Ahmet Ertürk de yer aldı.

"BU KADARINI BEKLEMİYORDUM"
Akşam saatlerinde AKM’ye gelerek Vali Ulvi Saran ve Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte stantları gezen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Malatya Günleri’nin gerek Malatya gerekse Malatya dışında yaşayan vatandaşlar için önemli olduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz, “Daha mütevazı bir program bekliyordum. Ancak stantları gezerken hayretler içinde kaldım. Çok canlı ve çok yoğun geçiyor” dedi.

Etkinlikte Malatya'nın her yöresinin değişik bir kültürünün tanıtıldığını dile getiren Bakan Yılmaz, bu etkinliğin bir ihtiyaç olarak gündeme geldiğini, bu nedenle geç kalınan bir program olduğunu kaydetti.

Kemal Sunal’ın filmlerinde giydiği kostümlerin ve fotoğrafların sergilendiği standı gezen Cevdet Yılmaz, Turgut Özal anısına Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nce oluşturulan standa da uğrayarak anı defterini imzaladı.

Bakan Yılmaz, Malatya Günleri kapsamındaki stantları tek tek gezdi ve kendisine sunulan ikramlardan tattı.

Başkentteki Malatya Günleri, dün Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’u da ağırladı.

Stantları tek tek gezen Numan Kurtulmuş, kendisine ikram edilen Malatya’ya özgü ürünlerden yedi. Arapgir standına uğrayarak meşhur köhnü üzümünün tadına bakan Kurtulmuş, Malatya Belediyesi standında şerbet içti, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Parti kurma çalışmalarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, yeni partinin seçime kadar hazır olacağını söyledi.

Antiemperyalist, adaletli ve maneviyatçı olan herkesle yollarına devam edeceklerini aktaran Kurtulmuş, “Yeni partide görev alacak isimleri belirlemeye çalışıyoruz. Saadet Partisi'nden 53 il başkanı ve 65 belediye başkanının istifa etti. Alt kadrolardan da çok ciddi şekilde istifalar geldi. 30’a yakın isim teklifi var. Yoğunlaştığımız bir isim yok. Seçime yetişecek bir parti hazırlığı içindeyiz” dedi.

2. Ordu Komutanı iken Ağustos ayında Yüksek Askeri Şura kararıyla Jandarma Genel Komutanlığı görevine atanan Orgeneral Necdet Özel de Malatya Günleri’ne geldi. Vali Saran tarafından karşılanan Orgeneral Özel, stantları gezdi.

ESKİ VALİ HASRET GİDERDİ..
Yıllık izninden dönerken AKM’ye gelen ve stantları gezen Amasya Valisi ve Malatya Eski Valisi Halil İbrahim Daşöz’de Malatyalılarla hasret giderdi.

Kendisine ikram edilen yöresel ürünlerin tadına bakan Halil İbrahim Daşöz, Malatya’yı tanıtan fuara gösterilen ilginin bütün Malatyalılar adına memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Daşöz, Malatyalıların dışarıda, Türkiye’ye örnek gösterilecek birlik ve beraberliklerinin bulunduğunu belirtti. Amasya Valisi Daşöz, Vali Saran’ı da bu etkinliğinden dolayı kutladı.

Vali Daşöz’ün ziyareti sırasında Malatya Eski Valisi ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal’da AKM’ye geldi. İki eski Malatya Valisi, Battalgazi standında bir süre sohbet etti.

Malatya Günleri’nin üçüncü günü akşamında sanatçı Kutsi de bir konser verdi.

Kutsi’nin konserini Devlet Bakan’ı Cevdet Yılmaz da izledi.
4 gün süren Malatya Günleri Pazar akşamı sona erdi.

Malatya eski valilerinden Saffet Arıkan Bedük de, Malatyalıları Ankara'da yalnız bırakmadı ve Pazar günü "Malatya Günleri"ne bir kez daha konuk oldu.

Sultansuyu Tarım İşletmesi'nin standındaki Arap atları ve tayları da davetlilerden ilgi gördü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız