SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kadroya Teşekkür Etti!

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:40:30
Bu Kadroya Teşekkür Etti!
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Öğretmenler Günü nedeniyle beraberindeki partili yöneticilerle birlikte Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’u ziyaret etti. Bu arada Malatya'nın eğitimdeki başarısızlığı sürekli tartışma konusu olurken, ÖSS'de 70'li sıralarda gezinirken, bu durum Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Malatya'ya yakışmıyor" diye değerlendirilirken, başarısızlığın Milli Eğitim yönetim kadrosunun yetersizliğinden kaynaklandığı iddiaları sık sık dile getirilirken, bu ziyaret sırasında milletvekili Çalık'ın "okullaşma başarısı" gerekçesiyle bu kadroya teşekkür etmesi ilginç bulundu.

Ziyarette konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, “Sayın vekilimiz eğitime ve öğretmenlere üst düzey ilgi gösteriyor. Her zaman desteğini aldığımız bir vekilimiz. Öğretmen camiasını çok önemsediği için bizleri ziyaret ettiler. Yaklaşık 12 bin civarında öğretmen ile çalışıyoruz. Hassasiyetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Her zaman desteğini alıyor ve kendisine ulaşabiliyoruz” dedi.

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Bulut, “4+4+4 sistemi ile artık okullarımız kademeleşti. Artık okul öncesi kademe var,  biz 5 yaş grubunda Türkiye ortalamasının çok üzerinde yüzde 75’lik bir orana sahibiz.  Genel ortalamamız ise yüzde 48 gibi. İlkokulda okullaşma oranımız yüzde 98.8 gibi, ortaokullarda okullaşmamız yine yüzde98’lerde, liselerde okullaşmamız özellikle brütte Türkiye ikincisiyiz. Örgün eğitime yüzde 80’e, açık öğretimin yüzde 20’si liselerimize devam ediyor. Yakalamış olduğumuz güzelliklerden biriside meslek liselerine yönelişi yakalamaktı. Bu çerçevede ilimizin 49 bin öğrencisinin şuanda 22 bini şuan, yüzde 44’ü artık meslek lisesi öğrencisi. Bizde bu çerçevede meslek liselerimizin sayılarını arttırdık. Yine din öğretimine devam eden öğrenci sayıları 300-400’lerden şuanda 18 bini buldu. 20’yi yakın İmam Hatip Ortaokulumuz, yine 13 tane İmam Hatip Lisemiz bulunmakta. Bu anlamda toplumun beklentilerini il olarak karşılamış durumdayız.  Eğitim ortamlarını ödenek noktasında sağlanan desteklerle yeni binalar yaparak, derslik başına düşen öğrenci sayılarını ideal noktaya çekeceğiz. Şuanda il genelinde 50 tane okulumuzun inşaatı devam ediyor. Bunlar eğitime kazandırıldığında derslik başına düşen öğrenci sayımız 20’ye düşecek. Milli Eğitim Bakanlığı şuanda 39 ilde okul kampüsü yapmaya karar verdi. Biz il olarak daha hızlı davrandık, sayın valimizin talimatı ile. Bizim şuanda 2 tane okullar kampüsü projemiz bakanlık onaylından geçti. 81 ile bir tane okullar kampüsü düşmezken, 39 tanenin 2 tanesi Malatya’ya yapılacak. 1 tanesi Beylerderesi’nin ötesinde İkizce’ye 10 bin kapasiteli bir proje, bir tanesi üniversitenin yanında Fırıncı Köyü yakınlarına yapılacak. İki tane okullar kampüsümüz olacak. Biz buralara liselerimizi aktaracağız. Liselerimizden boşalacak olan binalarımızı da ortaokul ve ilkokullara tahsis edeceğiz. Böylece fiziki oranda sorumumuzu çözeceğiz” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise,”Öğretmenlerimize 24 Kasım dolayısıyla, sadece bir gün değil, her gün onların emrinde olduğumuzu hatırlatmak üzere ziyarette bulunduk. Eğitin, öğreten anne ve babadan daha fazla etkisi olan yetkin kişilerdir öğretmenlerimiz. Öğretmenlerimize, hem Türkiye ve hemde Malatya’ya sunmuş oldukları katkılar için çok teşekkür ediyorum. Biz Türkiye’nin değişen ve gelişen yüzünü ancak eğitimle sağlayabiliriz. AK Parti iktidarı döneminde eğitim bütçesi her zaman öncelikli olmuş ve en fazla bütçe eğitime ayrılmıştır. Eğitime aktarılan bütçe yaklaşık yüzde 537 oranında arttırılmıştır ve 7.5 milyar TL’den, 47.5 milyar TL’ye çıkartıldı. Daha önce bütçenin en büyük kaynağı Milli Savunmaya ayrılırdı, şimdi en önemli hadise insana yapılan yatırımdır ve bizde çocuklarımıza yatırım yapıyoruz” dedi.

AKP Parti döneminde eğitime ve okullaşmaya verilen desteğin Malatya’da çok net yansımasının göründüğünü belirten Çalık, “Malatya, eğitime yapılan yatırımlarda Türkiye’de önemli sıralara gelecektir. Şuanda ilkokuldaki okullaşma oranımız yüzde 1007e yakın ve kız çocuklarındaki okullaşma oranı da Türkiye ortalamasının üzerinde. Malatya’da bu konuda çok önemli çalışmalar yapıldı ve bu çalışmayı yapan öğretmen ve yöneticilerimizi kutluyorum. Ortaokullardaki okullaşma oranımız; maalesef Türkiye’deki en önemli sorun ortaokullardaki okullaşma oranıydı. Özellikle kız çocuklarının ortaokuldaki okullaşma oranında sıkıntı yaşanıyor ve bu yüzde 65’lere kadar düşüyordu. Malatya bu oranın üzerine çıktı ve şuanda yüzde 85 civarında ortaokulda okullaşma oranı var.  Bu rakamı yüzde 100’e çıkartacağız” diye konuştu.

Çalık,  AKP döneminde gençlerin üniversiteye daha fazla gitmesi için tüm illere üniversite açıldığını ve AKP öncesinde 76 olan üniversite sayısının şuanda 170’e çıktığını belirtti.

Çalık, Malatya’da 50 tane okul inşaatının devam ettiğini aktararak, “Bu dönem fiziki gerçekleşmelerle birlikte derslik başına düşen öğrenci sayısında Türkiye ortalamasının çok üzerine çıkacağız. Hayırseverlerimizin yapmış olduğu katkıları asla unutmuyoruz. İşadamlarımız çok ciddi katkılar yaptılar ve Milli eğitim Bakanlığımızda bunun farkında” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız