SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Kanuna Karşı Hile'

A- A+ PAYLAŞ

MHP İl Başkanı Ömer Ekici, Malatya Girişim Grubu adı altında biraraya gelen bir grup işadamının satın aldığı ve iş merkezleri, konut ve sağlık tesisi yapacağını bildirdiği alanda başlayan inşaata "Fabrika İnşaatı Ruhsatı" verildiğini, bunun kanunlara karşı bir hile olduğunu öne sürdü. Belediye ise bu alana "Sanayi Alanı" ruhsatı verildiğini bildirdi.

MHP'NİN İDDİALARI..
Ekici, düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

"Bir kısım girişimciler tarafından satın alınan Sümerbank fabrika alanında; bir süreden beri mevcut eski fabrika binasının yıkılarak hafriyat ve inşaat çalışmalarının başlandığı yerinde gözlemlenmektedir.

Bilindiği üzere 5 yıllık bekleme süresi dolmayan, imar değişikliği yapılmayan , söz konusu bu yerde, rant amaçlı inşaat faaliyeti yapılamaz.

Yapılan tetkikte 2008/C:441/S:20 ruhsat numarasıyla fabrika binası inşaatı için yapı ruhsatı verildiği öğrenilmiştir.Oysa bir kısım basın yayınlarında çıktığı, ayrıca söz konusu girişim grubunun proje tanıtım toplantılarında ifade ettikleri üzere, yapılan inşaat fiilen alışveriş merkezi, otel inşaatı, hastane inşaatı ve lüks konut inşaatlarıdır.

Bu sebeple alınan ruhsatla yapılan inşaat aynı maksatlı olmayıp kanun ve yönetmeliğe karşı hile yapılmaktadır.

Oysa beş yıllık süre dolmadan, belediye meclisi imar planı tadilatı yapılmadan fabrika harici bir inşaat yapılamayacağı bilinmektedir.Hal böyle olunca hem belediye meclisi hiçe sayılmakta hemde belediye başkanlığı icra makamı aldatılmaktadır.

Bu uygulama belediye meclisinin böyle bir imar tadilatına izin verip vermeyeceği bile belli değilken, konuyu oldu bittiye getirip, bir nevi fiili durum yaratarak, belediye meclis karar organını baskı altına almaya matuf bir girişim olarak algılanmaktadır.

Bu sebeple;

1) Devam etmekte olan inşaatın, derhal durdurularak mühürlenmesine

2)Konu hakkında ihmali bulunan ilgili ve yetkililerin soruşturularak gerekli tecziye işlemlerinin yapılmasına

3) Neticesinin 7 gün içerisinde yazılı olarak tarafımıza cevaben bildirilmesine

4)İnşaat hemen mühürlenmediği ve gerekli işlemler yapılmadığı takdirde işlemin iptali ve tedbir alınması için İdare Mahkemesi’ne,sorumlular hakkında işlem yapılması için de Valilik aracılığı ile İçişleri Bakanlığı’na ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı önemle ve ivedilikle arz ederiz."

BELEDİYENİN AÇIKLAMASI..
MHP il başkanının iddialarını açıklamasından kısa bir süre sonra basın kuruluşlarına belediyeden gönderilen basın bülteninde ise, "Bazı basın yayın organlarında Sümerbank arazilerinde Malatya Girişim Gurubu’na ait alanda “Fabrika İnşaatı Ruhsatı” verildiği şeklinde haberler yer almıştır.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan imar planına göre söz konusu alan, sanayi alanı olarak geçmektedir ve bunu Belediyemiz 5 yıl süreyle değiştirememektedir.

İlgili parsel sahipleri Belediyemize müracaat ederek, mevcut plana göre ruhsat talep etmişlerdir. Belediye olarak, mevcut planda olduğu gibi sanayi alanı olarak ruhsat verilmiştir."denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız