SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kapandan Kaçış Yok!

A- A+ PAYLAŞ

Polisin dur uyarılarına uymayarak kaçan araç sürücüleri, artık silah çekerek değil, yol kapanı ile durdurulacak. Yol kapanı üzerinden geçen kaçan araç, 20-30 metre ileride kendiliğinde hiç bir tehlike atlatmadan duracak.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün teçhizat kullanımına, Yol Kapanı adlı mekanizması adlı uygulamasını da kattı. Dur ihtarına uymayarak kaçan araçların üzerinden geçerken, tekerlerine çivi batması sonucu havanın inerek durdurulmasına yarayan Yol Kapanı Uygulaması Malatya'daki ekiplere düzenlenen kurslarla öğretildi. Mişmiş Park Fuar Alanı'nda yapılan kurslarda ekiplere Yol Kapanı uygulaması uygulamalı olarak anlatıldı. Kursun son bölümüne Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'da katıldı.

Kursu veren Emniyet Amiri Semih Bulun uygulama hakkında verdiği bilgide, "Yol kapanı diye bildiğimiz lastik patlatan bir mekanizma, üzerinde çok sivri iğneler var. Polisin dur ihtarına uymayan araçları durdurmak için kullanılacak. Her hangi bir dur ihtarına uymayan araç yol kapanın üzerinden geçince iğneler lastiklere batıyor ve 20 ile 30 metre ileride aracın lastiğindeki tüm hava iniyor. Bu durumda araç duruyor. Polis ekibi aracı durdurmuş oluyor" dedi.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, "Emniyet Genel Müdürlüğümüz 81 ile yol kapanları gönderdi. Biz bu konuda ekiplerimize kurs verdik. Ekiplerimiz kaçan ve dur ihtarına uymayan araçları yol kapanı kullanarak durduracaklar. Bu uygulama ile hem araçtakilerin ve hem de araçların güvenliği de sağlanmış oluyor. Eskiden araç durmayınca ateş açılınca zaman zaman tehlike arz ediyordu. Bundan sonra daha güvenli bir şekilde polisten kaçan şahısları yakalamış olacağız. Uygulama yapan tüm ekiplerimizde yol kapanı bulunacak" ifadelerini kaydetti.

Emniyet Amiri Semih Bulun ve Polis Memuru Mustafa Can tarafından verilen kursa katılanlara eğitim sertifikaları da verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız