SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Kapatma Kararı Bir Skandal"

0
Güncellendi - 2018-09-04 17:22:11
A- A+ PAYLAŞ

Üniversitelere kayıtların başladığı gün  Hekimhan İlçesi’nde bulunan KYK yurdunun kapatıldığı bildirildi. Bu durumu Hekimhan’ın eğitimine vurulan darbe olarak değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü Hekimhan’da ‘öğrenci yok’ diye yurdu kapatmak öğrencileri ve Hekimhan’ı cezalandırmaktır” dedi.

İddiaya göre, Hekimhan'daki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı öğrenci yurdu “Öğrenci olmadığı” gerekçesiyle kapatıldı. Geçen yıl 115  öğrencinin kaldığı öğrenci yurdunda bu yıl  kayıtlı öğrenci sayısı 2’ye düştü. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yaz döneminde öğrencilerden yurt ücreti alınmaması kararının ardından, iddialara göre, Hekimhan’daki yurtta kalan  öğrencilerden yurt ücreti ödememeleri için kayıt sildirmeleri istendiği, 2 öğrenci dışında öğrencilerin idarenin isteğiyle kayıt sildirdiği belirtiliyor.KYK Genel Müdürlüğü tarafından da öğrencisi olmadığı için Hekimhan’daki yurdun kapatıldığı belirtiliyor.

BU YIL EN AZ 284 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK

İnşaat, Madencilik ve Maden Çıkarma, Mülkiyeti Koruma ve Güvenlik Bölümlerinin yer aldığı Hekimhan’da bulunan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu’nda geçtiğimiz yıl 214 öğrencinin eğitim gördüğü, bu yıl mevcut öğrencilere ilave  İş Sağlığı ve Güvenliği  bölümüne 50 öğrenci, Yapı Denetimi bölümüne 20 öğrenci alacağı belirtiliyor. Meslek Yüksek Okulunda bu yıl yaklaşık 284 öğrencinin eğitim görmesi bekleniyor. Öğrencilerden yarısı Hekimhan’da bulunan KYK yurdunda barınıyordu.

YURT KAPANIRSA OKUL DA KAPANIR

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklandığı hafta Hekimhan’da bulunan öğrenci yurdunun kapatılmasını ‘skandal’ olarak değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Bir önceki yıl 115 öğrencinin barındığı yurtta bir anda 113 öğrencinin kayıt sildiğini söylemek ve bunu savunmak insanların aklıyla alay etmektir.Öğrencilerin yazın yurt ücreti ödememeleri için kayıt sildirdikleri bilinmesine rağmen yurdu kapatmak, okulu da kapatmak demektir. Barınacak yeri olmayan öğrenciler okuldan da kayıtlarını silecektir.1.sınıftan 2. Sınıfa geçen öğrenciler ve yeni kayıt yapan öğrenciler memleketlerinden Hekimhan’a döndüklerinde açıkta kalacak, barınma sorunu yaşanan Hekimhan ilçesinde yüzlerce öğrenci büyük bir problemle karşı karşıya kalacaktır” dedi.

HEKİMHAN DA CEZALANDIRILIYOR

Yurdu kapatmanın sadece öğrencileri değil Hekimhan’ı da cezalandırmak anlamına geldiğini belirten Ağbaba, “Yurtta kalan öğrenciler tüm ihtiyaçlarını Hekimhan esnafından karşılıyor. Terzisinden kuaförüne, marketinden kırtasiyeye Hekimhan’ın önemli bir gelir kaynağı elinden alınıyor.Tüm Türkiye’de üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözdüklerini söyleyenler, 300 e yakın öğrencinin eğitim gördüğü Hekimhan’da bırakın yurt kapasitesini artırmayı, olan yurdu kapatıyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Yurdun tekrar açılması için Gençlik ve Spor Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile görüşüp, yanlıştan dönülmesini isteyeceğim” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • memleket sevdalısı (5 yıl önce)
    öncelikle öğrenci sayısı hem okulda hem de yurtta oldukca az kapanması normal yurt kapandıysa mecburen o okulda merkeze taşınmalı en mantıklısı bu yönde eğer yurdu özel işletmeye verise kimsede tutmaz onun için okulu taşıyın gitsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • HACI (5 yıl önce)
    BU OLAYI ŞİDDETLE KINIYORUM AKP YE VERDİĞİM OYLARDAN DOLAYI HAKKIMI HELAL ETMİYORUM
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (5 yıl önce)
    Hekimhan yurdu ilk açıldığı zaman Malatya yutkurda çalışan Hekimhanlılar bile oraya çalışmaya veya tayinr gitmediler yani taşıma su misali personel git gel yaptı. Zaten okulun kalitesinin düşüklüğü malum ve yurttada kalan olmayınca o masrafı kim karşılayacak ? Veli Ağbaba eski inşaatçı ve eğer çok istiyorsa oraya bir yurt yapsın Aliseydi Millioğulları ve Cızırık Ali'de orayı işletsinler. Devlet zarar ediyor ve zarar etmeyi bırakın öğrenci dahi bulamıyor, yani el insaf edin Malatya Merkezde yüzlerce öğrenci açıktayken Hekimhan'da boş bina açık kalsın ? El insaf...el insaf...
    0
    0
    Yanıtla
  • ağzına sağlık abim
    0
    0
    Yanıtla
  • HEKİMHANLI (5 yıl önce)
    BU VEKİLLER HEKİMHANI BİTİRMEK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYORLAR , HEKİMHAN İÇİN NE İSDEDİYSEK BİZ AĞLAMA KAPISI DEĞİLİK DİYE GERİ ÇEVRİLDİK, BU VATANIN BİR KASABASI DEĞİLMİ HEKİMHAN YAZIK GÜNAH YAPMAYIN BÖYLE, SONRADA ÇIKIP TELEVİZYONLARA DİYORLARKİ BU ÜLKE BİZİM KÜRDÜ İLE CHP LİSİ İLE SOLCUSU İLE SAĞCISI İLE AMA YAZIK YAPIYORLAR GÜZELİM HEKİMHAN İÇİN REİS DUYAR İNŞALLAH BİR GÜN SESİMİZİ
    0
    0
    Yanıtla
  • Cenk (5 yıl önce)
    Madem yurdu kapatıyorsun okuluda kapat gitsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • MHP (5 yıl önce)
    Akp milletvekilleri ne iş yapar seçimlerde görüşürüz belediye mhp geçecek inşallah artık hizmet eden yürekli insanlar gelmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (5 yıl önce)
    Kyk yurtlarının durumu perişan bazı zübükler kurumu perişan ettiler .
    0
    0
    Yanıtla