SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Karar Hukuki Değil'

A- A+ PAYLAŞ

Danıştay 8. Dairesi'nin YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini oy birliğiyle durdurmasına, AKP Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Öznur Çalık'tan tepki geldi.

AKP Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı, kararın yüz binlerce sanat okulu ve meslek lisesi öğrencisinin bayramını zehir ettiğini söyleyerek, "Danıştay'ın aldığı bu karar, siyasi ve ideolojik bir karardır. Bu hukuki bir karar değildir. İstanbul Barosu bu çirkinliği sırtına sarıp Danıştay'a dava açtı, Danıştay da YÖK'ün üzerinde bir karar verdi. Türkiye'de hukuk ideolojik davranıyor. Biz Türkiye'de hukukun üstünlüğünü sağlamak zorundayız, bu hepimize lazım. Almanlar, 'Berlin'de hakimler var' der ve
hakimlere güvenirler. Biz de, 'Ankara'da hakimler var' demek istiyoruz. Maalesef kınıyorum. Ama bu işin peşini bırakmayarak bu adaletsizliği çözmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. YÖK Başkanlığı da çalışmalara başladı" dedi.

AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık ise, "Öncelikle katsayı probleminin ne olduğunu görmemiz gerekiyor. Katsayıyı bir insan hakkı ihlali olarak görmek gerekiyor. İnsan hakkının iadesi yerine getirilmelidir. Maalesef meslek liselerine bu kadar ihtiyacımız varken, bütün işverenlerimiz kalifiye eleman isterken ve eşitliği sağlamak isterken, böyle bir karar geldi. Katsayı uygulamasının ortadan kaldırılması kesinlikle elzemdir. YÖK'ün yaptığı çalışmaları takdir ettik. Danıştay'ın aldığı karar gerekli yerlerin yapacağı çalışmalarla düzeltilecektir. Bunun düzelmesi gerek, bu şart ve zorunluluktur. Meslek liselerinin katsayı problemi, bir insanlık hakkı ihlalidir ve bunun düzeltilmesi gereklidir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız