SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Karar Yerel Basına Darbe''

A- A+ PAYLAŞ

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Malatya Şube Başkanı Bülent Kutlutürk, İl Genel Meclisi'nin, Nisan ayı ilk oturumunda yerel gazetelerin ilan gelirlerinde azalmaya yolaçacak karar almasına tepki gösterdi.

Kutlutürk, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Malatya İl Genel Meclisi, dünkü oturumunda yerel gazetelerin ilan gelirlerinde azalmaya yol açacak bir karar almıştır. Mecliste doğrudan temin sınırını aşan alımların ihale yoluyla değil, doğrudan temin sınırına alınarak ihale edilmeden yapılması yönünde alınan bu karar, önemli sakıncalar doğurmaktadır.

Alımların ihale edilmemesi, gazetelerde de ilan edilmeyeceği anlamına gelmektedir. Bu da Malatya’da yayınlanan günlük gazeteler için önemli bir gelir kaybına neden olacaktır.

Yerel gazeteler için resmi ilan gelirleri önemli bir yer tutmaktadır. Türkiye genelinde 1200 civarında yerel gazete, Malatya’da ise 9 gazete resmi ilan yayınlamaktadır.

İl Genel Meclisi’nin aldığı kararla, yerel gazeteler daha fazla maddi sorunla boğuşacaktır. Gelirleri azalacak olan gazeteler istihdamda daraltmaya gidecek ya da niteliklerinden ödün vermek zorunda kalacaklardır. Her durumda da bu karardan meslektaşlarımız ciddi oranda etkilenecektir.

Zaten oldukça düşük ücretlerle çalışan meslektaşlarımızın işsizliğe ve açlığa mahkum edilmesine neden olacak bu türden “yerel basına darbe” karaları kabul edilemez.

Yerel basın, demokrasinin ve çoksesliliğin aynasıdır. Malatya’nın gelişmesine katkıda bulunan, her gün binlerce kişi tarafından okunan gazetelerimize darbe vuran bu kararın derhal geri alınmasını talep ediyoruz.

Gazetelerin ilanlarını azaltmak bir yana artırmak gerekmektedir. Sadece gazetelerin değil, televizyonların ve radyoların da dahil edileceği düzenlemelerle yerel basının bir bütün olarak desteklenmesi, yerel demokrasinin gelişmesi ve kökleşmesi açısından bir zorunluluktur.

Başta İl Genel Meclisi Başkan ve üyeleri olmak üzere, Malatya Milletvekilleri ve il idarecilerini yerel basına köstek değil, destek olmaya çağırıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız