SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Katliamın Sorumlusu Kim?

A- A+ PAYLAŞ

Sultansuyu Tarım İşletmeleri arazisinde yaşamlarını sürdüren 25 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, son zamanlarda çeşitli usulsüzlükler, bir işçinin intihar girişiminde bulunması, çiftlikte yetiştirilen süt sığırlarının ve atların Eskişehir’deki çiftliğe transfer edilmesi nedeniyle kamuoyunun gündeminde olan Sultansuyu Harası arazisinde yaşamlarını idame ettiren 25 yetişkin köpek zehirlenerek itlaf edildi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre Perşembe günü 10, Cuma günü da 15 köpek zehirlendikten sonra, köpeklerin cesetleri Sultansuyu Harası’nda çöplük alanı olarak kullanılan araziye atıldı.

Mesleği veterinerlik olan Ahmet Baş tarafından yönetilen Sultansuyu Harası’ında zehirlenerek katledilen köpeklerin ikisinin 2 gün önce doğurduğu, toplam 15 yavru köpeğin haraya ait araçla Beylerderesi civarında araziye atıldığı öğrenildi.

Sultansuyu Harası’nda yaşanan köpek katliamının hara yönetiminin bilgisi dahilinde yapılıp yapılmadığı konusunda net bilgi alınamazken, zehirlemenin hara işçilerine verilen talimatla yapıldığı iddia ediliyor.

HAYTAP SUÇ DUYURUSU İÇİN GELİYOR
Bu arada Sultansuyu Harası’ndaki köpek katliamını haber alan Hayvan Hakları Federasyonu temsilcilerinin olayın araştırılması ve sorumluların bulunması için Cumartesi günü Diyarbakır’dan Malatya’ya gelecekleri ve hara yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız