SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Katliamın Sorumlusu Kim?!..

A- A+ PAYLAŞ

Kuluncak ilçesi İlisuluk köyünde geçtiğimiz yıl eşini ve çocuğunu silah zoruyla evde rehin aldıktan sonra kaymakamın da huzurunda resmi nikah kıydıran şahsın, eşi ve 2'si üvey 4 çocuğu Darende'nin Karadiğin Köyü'ndeki evlerinde öldürülmüş olarak bulundu. Jandarma, katil zanlısı olarak geçen yılki "dehşeti" yaşatan, silahlı direnişin ardından teslim olduktan sonra, Kuluncak'ta "yetkililerin" tanıklığında rehin aldığı eşiyle resmi nikahları kıyılan şahsı aramaya başladı. Şahsın kendisini terk ederek annesini evine giden eşi ile çocukları burada lastikle boğarak öldürüp izini kaybettirdiği ileri sürüldü. Olayın geçmişi, rehin alma olayı ve yaşananlardan bir yıl sonra meydana gelen katliam, "garip bir çözümün" sonucu olarak biraraya gelen ailenin akıbeti, "gerçek sorumlu kim?" sorusunu gündeme getirdi.

Edinilen bilgiye göre; tüyler ürperten olay Darende ilçesine bağlı Karadiğin köyünde meydana geldi. Fatma Seven adlı kadın ailesi ile yaşadığı geçimsizlik nedeni ile son eşinden olan 2 çocuğu ve önceki kocasından olan 2 çocuğu olmak üzere toplam 4 çocuğu ile birlikte annesinin evine geldi. Fatma Seven(30), çocukları Esma Seven (2), Pınar Seven(1) ve Fatma Seven in ilk evliliğinden olan çocukları Hasibe Özdemir(7), Hasan Özdemir(4)'in cesetleri bugün saat 15.00 sıralarında evde bulundu. Boğularak öldürüldükleri sanılan Fatma Seven ve 4 çocuğunun cesetleri otopsi için Malatya Adli Tıp Grup Başkanlığı morguna götürülürken, eşi ve 2'si üvey 4 çocuğunu boğarak öldürdüğü öne sürülen Cabar Seven jandarma ekiplerince aranıyor.

NİKAH DEFTERİNİ AĞLAYARAK İMZALAMIŞTI
Cabbar Seven, 1 yıl önce Kuluncak ilçesine bağlı İlısuluk köyünde eşi ile bir çocuğunu 2 gün süreyle silah zoruyla evinde rehin tutmuştu. Kayınvalidesi Gülistan Akca'yı av tüfeğiyle yaralayıp, imam nikahlı eşi Fatma ve çocuğunu rehin alan Seven, ilçedeki yetkililerce ikna edilememiş, Malatya'dan gönderilen psikiyatrist de şahsı eyleminden vazgeçirememişti. Askerden "psikolojik sorunları" nedeniyle "çürük" raporuyla terhis edildiği belirtilen Cabbar Seven, 2 gün süren eylemi sırasında, yakınlarını ziyaret için helikopter talebinde de bulunmuştu. 25 Kasım 2005 tarihinde eylemine son veren Cabbar Seven, İlçe Kaymakamı İbrahim Cenet'in makam odasında 2 gün rehin tuttuğu Fatma Akca (Seven) ile nikahı kıyılmıştı..

Fatma Akca'nın şahitliğini hemşire Canan Özbek, Cabbar Seven'in şahitliğini ise Jandarma Astsubay Güler Güneş yapmıştı.. Kaymakam İbrahim Cenet ise gelişmeleri seyretmişti. Fatma Akca (Seven), "Evlenmeyi kabul ediyor musun?" sorusuna sözlü cevap yerine önce başını sallayarak, sonra ağlayarak 'evet' demişti. 2 gün boyunca 5 aylık bebeğiyle birlikte rehin tutulan Fatma Akca, sürekli olarak ağlayıp, gözyaşı dökmüş ve nikah defterini imzaladıktan sonra, kalemi masaya atmıştı.

Nikah sonunda konuşan Kaymakam İbrahim Cenet, olayın adli bir olay olduğunu belirterek, bundan sonra genç çiftlere yardımcı olacağını söylemişti.

2 gün süreyle jandarmayı alarma geçirip, beklentisi olan resmi nikahına kavuşan Cabbar Seven nikah sonunda gelin Fatma Akca'yı öpmek istemiş, ancak Fatma Akca buna izin vermemişti.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

ARŞİV FOTO: Geçen yılki rehin alınma olayından sonra, Kaymakamlıkça tertip edilen "resmi nikah" töreninde, bir hemşire ve jandarma astsubayı nikah şahitliği yapmıştı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız