SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Kayısıda İlk Zarar Ödemesi..''

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Malatya ziyaretinde, dondan zarar gören kayısı üreticilerine 35 milyon YTL ödeme yapılacağına ilişkin açıklaması kayısı üreticilerini sevindirdi.

Kayısı Üreticileri Derneği Başkanı Hanifi Hakverdi (fotoğraftaki), 2004 yılında kayısının yüzde 80'inin dondan zarar gördüğünü, 150-200 milyon YTL'ye yakın zarar meydana gelmesine rağmen üreticilere tek kuruş ödenmediğini hatırlatarak, "Yüzde 30-40 civarında kayısı üreticisi dondan etkilendi. Başbakan 35 milyon YTL ödeneceğini açıkladı. İlk kez don ödemesi yapılacak olmasından dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Enver Budan ise don zararının ödenecek olmasının Türkiye'nin sosyal devlet olma anlayışının bir göstergesi olduğunu kaydederek, "Biz yıllardır don ve afet zararlarının ödenmesini istiyoruz. Bu kayısıda da, fındıkta ve incirde de, yani tüm ürünlerde olmalı. Çünkü, üreticinin tek geçim kaynağı o üründür. Ürünü afetlerden zarar görünce geçinemez. Bu nedenle, Başbakan'ın bu müjdesini sevinçle karşılıyor, devamının gelmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlği Başkanı Şevket Keskin ise "Başbakan'ın kayısı üreticilerine verdiği müjde, üreticiler gibi bizleri de sevindirdi. Çünkü, kayısı üreticisine ödenecek paradan esnaf da yararlanmış olacak" dedi.

VEFAT İLANI ETKİSİ İDDİASI..
Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın Sıtmapınarı'ndaki toplu açılış törenindeki konuşmasında, kayısı üreticisine yarısı bu yıl olmak üzere toplam 35 trilyon lira ödeme yapılacağını söylemesi ilk etapta, bunun Doğrudan Gelir Desteği kapsamındaki bir ödeme olduğu şeklinde yorumlandı. Ancak başbakan, daha sonra AKP il kongresinde, kayısıdaki zararın 50 trilyon olarak saptandığı, yasa gereği yüzde 70'lik bölümü olan 35 trilyonu ödeyeceklerini söylemesiyle, bunun kayısıdaki don ve dolu zararı nedeniyle olduğu ortaya çıktı.

Başbakanın, ilk konuşmasında konudan öylesine bahsetmesi, il kongresinde açıklık getirmesi, konuyu Başbakanın son anda gündemine aldığı, bunun da aynı gün yerel gazetelerde yayınlanan, 2 CHP milletvekilinin verdiği "Kayısı"ya vefat ilanıyla ilgili olduğu iddiaları da bazı basın organlarında dile getirildi. İddialara göre, milletvekillerinin bu ilanı, Tarım Bakanlığı'nı Başbakan'ın gezisi öncesinde harekete geçirdi ve Başbakan, bunun üzerine Malatya'da zararın ödeneceği açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız