SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kayısının Kilosu 50 YTL!

A- A+ PAYLAŞ

Mersin’in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen kayısı hasadına başlandı. İlk ürünün kilosu 50 YTL’den alıcı buldu.

Mersin’in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen kayısı hasadına başlandı. İlk ürünün kilosu 50 YTL’den alıcı buldu.

Yörede ilk ürünü hasat eden kayısı üreticisi Mücahit Aktan, 17 dönümlük serasındaki 550 adet kayısı ağacından 20 ton ürün almayı beklediğini, normal hasattan yaklaşık bir ay önce yaptığı ilk hasadın 100 kilo olarak gerçekleştiğini söyledi.

Aktan, organik tarım ile yetiştirdikleri kayısının kaliteli ve lezzetli olduğunu belirterek, "bölgede alternatif ürün arayan herkese kayısıyı tavsiye ediyorum" dedi.

İlçe genelinde geçen yıl 300 dönüm olan bahçe miktarı bu yıl 400 dönüme ulaşırken, gelecek yıl 600 dönüm alana ulaşılması planlanan kayısının ilk hasat ürünleri İstanbul’a kilosu 50 YTL’den gönderildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız