SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kayısının Kilosu 70 Lira

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:15:39
Bu Kayısının Kilosu 70 Lira
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye genelinde sezonun ilk kayısı hasadı, Mersin’in Erdemli ilçesinde gerçekleştirildi. İstanbul’dan alıcı bulan kayısının kilosu 70 liraya satıldı. 

Erdemli’ye bağlı Üçtepe köyünde örtü altında gerçekleştirilen kayısı hasadı üreticisinin yüzünü güldürdü. 3 yıl önce domates yerine kayısı yetiştirmeye başlayan üretici fiyattan son derece memnun.

Erkenci kayısı hasadını yakından takip eden Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, “2013 yılının ilk kayısı hasadını örtü altı üretimde yani seralarda gerçekleştiriyoruz. İstanbul’dan alıcı bulan bu ilk hasat kayısının kilosu 70 liradan satıldı. Ürünün iç piyasada değerlendirileceği bilgisini aldık. Çiftçilerimiz için hayırlı olsun” dedi.

Ninfa cinsi kayısıları 3 dönüm serada domatese alternatif olarak yetiştirdiğini ifade eden üretici Ömer Sevindik ise, “Bu cins kayısı erkenci olarak biliniyor. Ayrıca orta rakım içinde uygun. Kazancından memnunum. Daha önce domates dikiyordum, 3 yıl önce bu seramda kayısıya döndüm. Diğer domates seralarımda da kayısı yetiştirmeye başlayacağım” diye konuştu.

Sevindik, bölgedeki diğer üreticilerin alternatif ürünlere yönelebileceği tavsiyesinde de bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız