SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Kesintinin Sebebi Ne?"

0
Güncellendi - 2015-12-31 20:13:46
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce, yaptığı açıklamada esnaflara sağlanan 30 bin TL’lik faizsiz krediden 3 bin 500 TL kesinti yapıldığını belirterek, yapılan kesintinin nedenini sordu.

Başkan İnce, AKP’nin seçim öncesi vaatlerinde bulunan ve hükümetin kurulması ile hayata geçirilen esnafa faizsiz kredi, tüm esnafları mutlu ettiğini, ancak 30 TL’lik faizsiz kredi kullanan esnaflardan ilgili kurum ve banka tarafından 3 bin 500 TL kesinti yapıldığını belirtti. Esnafların ise kesintinin nedenini öğrenmek için bağlı bulunduğu odalara başvurduğunu belirten İnce, “Faizsiz kredi olması nedeniyle esnaflarımızın büyük talebi oldu. Gerek minibüs araçlarının değişimi gerekse servis araçlarının değişimi noktasında esnaflarımız bu krediyi kullanmak için müracaat ettiler. Ancak krediye başvuru yapan esnaflarımızdan 3 bin 500 lira gibi bir para kesintisi yapılıyor. Biz de esnaflarımıza bu kredinin faizsiz olarak verildiği bilgisini verdiğimizden dolayı minibüsçü ve servisçi esnaflarımız bu para kesintisinin neden kaynaklandığını bizlere soruyorlar. Bizler de oda başkanları olarak bu konuya cevap veremiyoruz. Bunun sebebini bilmiyoruz. İlgili bakanlıkların, ilgili kurumların ve Halk Bankası’nın kesilen bu paranın neden kaynaklandığıyla ilgili bir açıklama yapmalarını, esnaflarımızın bu konuda bilgilendirilmesini ve sıkıntının giderilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce, esnaflara 30 bin TL faizsiz kredi uygulaması için Başbakan Ahmet Davutoğlu’na esnaflar adına teşekkür ederek, kredilerin esnaflar için can simidi olduğunu ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız