SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu 'Keskin' Mesajlar Kime?!

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:42:02
Bu 'Keskin' Mesajlar Kime?!
A- A+ PAYLAŞ

28 Şubat sürecinde 8 yıllık kesintisiz eğitim sistemine karşı geliştirdiği eleştiriler ve sonraki aşamalarda üniversitelerdeki başörtüsü yasağına karşı yaptığı protestolar nedeniyle değişik zamanlarda tutuklanan ve psikolojik - fiziksel işkencelere maruz kalan, Malatya’daki İslami hareketin önemli isimlerinden Ramazan Keskin, oğlunun Pazar günü yapılacak düğünü için bastırılan davetiyede ‘Bu manidar mesajlar kime?’ sorusunu sorduran bir hayli ilginç mesajlara yer verdi. 

Ramazan Keskin’e ait olduğu belirtilen Facebook hesabından da yayınlanan sözkonusu davetiye iki sayfadan oluşuyor. Davetiyenin bir sayfasında düğüne ilişkin bilgilere yer verilirken, diğer sayfasının tamamının mesajlara ayrıldığı görülüyor. 

“Ey akıl sahipleri! Gevşemeyin, üzülmeyin, eğer inanıyorsanız üstün olan sizlersiniz” şeklindeki Al-i İmran Suresi’nin 139. Ayeti’nin, bir Hadis-i Şerif’in, Ramazan Keskin’e ait olduğu belirtilen mesajların yanısıra, ‘Hançer Saplı Yüreğimde’ adlı romanın ve ‘En Sevilen Öğretmen: Hz. Muhammed’ adlı kitabın yanında çok sayıda eseri bulunan Ali Erkan Kavaklı’dan alıntılanan mesajların yer aldığı sayfada en ilginç mesajlar ‘Düşünmeye Davet’ başlığı altında verildi. 

"ÇAKALLARIN SALDIRILARINDA ARKADAŞLARINI YALNIZ BIRAKANLAR..." KİM?

Davetiyenin en manidar mesajı ‘Dikkat’ uyarısı ile yapılıyor ve Ramazan Keskin şöyle diyor: “Çakalların saldırılarında arkadaşlarını yalnız bırakanlar, hayatta asla başarılı olamazlar, er veya geç o çakallara yem olurlar”. 

Bu mesajla ilintili bir başka mesaj ise Ş.R.K.H. rumuzuyla veriliyor davetiyede: “Sizinle birlikte olan arkadaşlara çokça sevinmeyiniz ve sizden ayrılıp gidenlere de fazla üzülmeyiniz. Bu, dünyanın değişmez kuralıdır. Daima bu kuralı göz önünde bulundurunuz. O zaman hayatın daha güzel olduğunu göreceksiniz”

‘Çakalların saldırılarında arkadaşlarını yalnız bırakanlar ve ayrılıp gidenler kim?’ sorularının sorulmasına yol açan bu mesajdan sonra, Ramazan Keskin ‘Niçin Şehre Gelinir?’ şeklinde bir soru soruyor. Sorunun cevap şıklarının yanısıra şıklara ilişkin yorum da ilginç mesajlar içeriyor: ‘Niçin Şehre Gelinir?’: a) İlim tahsil etmek b) Bir sanat öğrenmek c) Ticaret yapmak d) Eğlenmek e) Şehirli efendilere (!) hizmet etmek. Lütfen cevaplar mısınız: Siz hangi sebeple şehirdesiniz? Yukarıdaki şıklardan hangisi sizi şehirde tutuyor? Yukarıdaki sebeplerden hiçbiri sizin ilgi alanınıza girmiyorsa neden hala şehirdesiniz? 

“Eleştiriye açık olmayanlar, asla gerçeği bulamazlar” diyen Ramazan Keskin bu mesajı doğrultusunda Ali Erkan Kavaklı’dan “Eleştiriye açık olunuz. Bir şeyi daha iyi yapabilmenin yolu, eleştirilerden faydalanmaktan geçer” sözünü alıntılıyor. Ali Erkan Kavaklı’dan alıntılanan bir başka mesaj ise muhtemelen ‘Büyük görünümlü küçük adamlara’ gidiyor:  “Hedefi küçük, gayreti küçük, sabrı küçük ve fedakarlık anlayışı küçük insanlarla büyük iş başarılamaz”. 

'HAYATI DEĞİŞTİRMEK İÇİN KORKMA, EDİSON 4 BİN DEFA DENEDİ VE BAŞARDI'

Davetiyenin ilginç ayrıntılarından biri de elektrik ampulünün mucidi Thomas Edison’a yapılan atıfla yer aldı: “Hayatı değiştirmek için denemekten korkmayınız. Thomas Alva Edison elektriği bulmak için 4 değil, 40 değil, tam 4 bin defa deney yaptı ve bugünkü elektriği keşfetti”. 

Haber: Niyazi DOĞAN 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız