SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kez Belediye Satıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:51:33
Bu Kez Belediye Satıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın  büyükşehir statüsüne dönüşmesi sonrasında Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen ve daha önce Malatya Valiliği tarafından defalarca satışa çıkarılmasına rağmen satılamayan Atatürk (Kışla) Caddesi’ndeki Özel İdare İş Merkezi bu defa Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkarıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan satış ilanına göre, mülkiyeti 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerden sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Özel İdare İş Merkezi’nin bağımsız bölümleri blok halinde kapalı teklif usulü ile satılacak. İş Merkezi’nin satış ihalesi 8 Temmuz saat 14.30’da Büyükşehir Belediye Encümeni tarafından, Malatya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Encümen Toplantı Salonunda yapılacak.

Satış ilanına göre, iş merkezi için teklif verecek olan isteklilerin bağımsız bölümlerin her biri için ayrı ayrı değil, satışa çıkarılan bağımsız bölümlerin tamamı için teklif vermek zorunda. 

Tahmini Satış Bedeli 14 Milyon 500 Bin TL

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin satış ilanında, tapu kaydında Hüseyinbey Mahallesi 171 ada 221 numaralı parsel üzerinde bulunan iş merkezi için öngörülen tahmini satış bedelinin 14 milyon 500 bin TL olduğu belirtildi. İhalede teklif sunacak olan isteklilerin ödemeleri gereken geçici teminat bedelinin ise 4 yüz 35 bin TL olduğu kaydedildi. 

11 Milyon 210 Bin TL’ye Satılmış, Satış Sonuçlanmamıştı 

İl Özel İdaresi İş Merkezi için 18 Haziran 2013 günü yapılan ihaleye katılan Saim Acı adlı şahıs, muhammen bedeli 10 milyon 400 bin TL olan iş merkezi için  11 milyon 310 bin TL vererek ihaleyi kazanmıştı. Ancak ihaleyi kazanan şahıs, satış sözleşmesini imzalamayınca 312 bin TL tutarındaki teminata el konulmuş ve ihale iptal edilmişti. 15 Ağustos 2013 tarihinde yapılan son satışta ise iş merkezi için alıcı çıkmamıştı. 

LC Waikiki Grubu’nun Teklif Vermesi Bekleniyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkarılan Özel İdare İş Merkezi için teklif verecek firma isimleri arasında Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük’ün oğlu Vahap Küçük’ün yönetim kurulu başkanlığını yaptığı LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri Ticaret A.Ş.’nin de bulunduğu belirtiliyor. LC Waikiki’nin iş merkezini satın alması halinde çirkin ve kullanışsız mimarisi ile ünlü binayı yıkıp yeniden inşa edeceği ileri sürülüyor. 

HABER: Savaş BARIŞ, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız