SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kez ''Cinayet Mahalli''ne Davet Edildiler!..

A- A+ PAYLAŞ

Arkadaşının, köydeki bahçelerinde yapılan kına gecesinde başına isabet eden kurşunla ölen Begüm Kartal cinayeti ile ilgili soruşturmanın derinleştirilerek sürdürüldüğü, kına gecesine katılanların tümünün davet edildiği kapsamlı bir keşif yaptırıldığı bildirildi. Bu arada, keşifte Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ'ın da hazır bulunduğu öğrenildi.

"MAGANDA KINA KASETİNDE Mİ?"
Eczacı Fezan-Zeki Özyavuz çiftinin avukat kızları Senem Özyavuz'un kına gecesine katılan Galatasaray Üniversitesi İktisat bölümü son sınıf öğrencisi Begüm Kartal, kına gecesinde başına isabet eden bir kurşunla vurularak yaşamını yitirmişti.

Türkiye'nin gündemine oturan olayla ilgili son gelişme, Vatan Gazetesi'nin 10 Eylül Cumartesi günkü sayısında "Maganda kına kasetinde mi?" başlıklı haberde yeraldı.

Vatan Gazetesi'nin haberi şöyle:

"Maganda kına kasetinde mi?

Malatya'nın Battalgazi Ilçesi Adagören Köyü'nde 12 gün önceki kına gecesinde başına bir kurşunun isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Begüm Kartal'ın katilinin belirlenebilmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Savcı, magandanın bulunabilmesi için kına gecesine katılanların evin önünde toplanmasını istedi. Geceye katılan 30 kişi dün saat 10.00'da olay yerinde hazır bulundu. Davetlilerin, Begüm'ün vurulduğu o anda nerede bulunuyorlarsa aynı yerlerde durarak olayı anlatmaları istendi. Jandarma eşliğinde alınan ifadelerde, davetliler silah sesleri duyulduğunda yanlarında kimlerin bulunduğunu anlattı. 5,5 saat süren keşif 15.30'da sona erdi.

Kaset inceleniyor
Kına gecesi çekilen görüntüleri de inceleyen savcılık, arka plandaki şüpheli 3 kişinin kimliğinin tespiti için davetlilerin görüşlerine başvurdu. Ancak kasetin bu bölümü karanlık olduğu için tespit yapılamadı. Bunun üzerine kaset, karanlık bölümün aydınlatılması ve 3 kişinin görüntülerinin fotoğraflanması için emniyetin laboratuvarına gönderildi. Laboratuvardan gelecek net görüntüler bu kişilerin tespiti için tekrar davetlilere gösterilecek.

Malatya'da kireç ocağı işleten ve eski Malatyasporlu futbolcu Hasan Kartal'ın kızı Galatasaray Üniversitesi iktisat Fakültesi son sınıf öğrencisi Begüm Kartal, aile dostları Ferzan ve Zeki Özyavuz'un kına gecesinde başına isabet eden kurşunla can vermişti."

BAŞSAVCI DA BULUNDU..
Bu arada, Özyavuz ailesinin Adagören Köyündeki bahçelerinde yapılan keşifte, olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Murat Bağlamacı'nın yanı sıra, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ'ın da hazır bulunduğu haber alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız