SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kez Çocuk Zabıtalar Denetledi

0
Güncellendi - 2016-06-03 19:10:42
Bu Kez Çocuk Zabıtalar Denetledi
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta İşler Müdürlüğü, “Gönüllü Zabıta” Projesi kapsamında öğrencilerden oluşan zabıta ekibi kurdu. Zabıta kıyafetleri giyerek Ramazan ayı öncesinde gerçekleşen denetimlere katılan minikler, okulları, marketleri, lokantaları ve işyerlerini denetlediler.

Tüketici hakları konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü “ “Gönüllü Zabıta” Projesi başlattı. Çeşitli okullardan projeye dâhil edilen minik öğrenciler Zabıta Müdürlüğü Binasını ziyaret ettiler.   Uygulamalı eğitim olanağı da bulacakları denetimlere çıkmadan önce zabıtalara çeşitli sorular yönelten öğrenciler, zabıtanın görev ve sorumluluk alanları konularında bilgi sahibi oldular.

MİNİK ZABITALAR TAM NOT ALDI

z3Zabıtalardan eğitim alan çocuklar zabıta elbisesi ve şapkalarını giyip telsizleri ile esnaf denetimine çıktılar. Ramazan ayı öncesinde sürdürülen denetimler kapsamında ilk olarak Begüm Kartal İlkokulunu ziyaret ederek buranın kantinini denetleyen çocuklar ardından ilçe sınırlarında bulunan market, lokanta ve çeşitli işyerlerinde denetim yaptılar.

Zabıta Müdürlüğü personeliyle birlikte denetime çıkan minik zabıtaları karşılarında gören esnaf ve işyeri çalışanları önce olayı tebessümlerle karşıladılar ancak minik zabıtaların sıkı denetimlerini görünce zor anlar yaşadılar.

Her türlü denetim yetkisine sahip gönüllü zabıtalar denetimlerde, okul kantinlerinin ve gıda marketlerinin genel temizlik durumunu, yangın söndürme cihazlarını, satılan gıdaların etiketlerini ve son kullanma tarihlerini incelediler. İşyerlerinin genel temizliğini de kontrol eden minik zabıtalar büyüklerinden tam not aldı.

Minik zabıtalar, denetimlerin ardından günün anısına zabıta ağabeyleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

HER OKULDAN BİR ÖĞRENCİ GÖNÜLLÜ ZABITA OLDU

“Gönüllü Zabıta” Projesi hakkında bilgiler veren Yeşilyurt Zabıta Müdürü İbrahim Bingül, toplumsal sorumluluk gereği Yeşilyurt bölgesinde bulunan her okulda bir gönüllü zabıta belirlediklerini ve bu zabıtaların tıpkı bir zabıta memuru gibi insanların sağlık ve huzurunu bozacak her türlü olumsuzlukları belirleyerek kendilerine ilettiklerini belirtti.

Gönüllü Zabıta projesinin toplumda farkındalık oluşturduğunu anımsatan İbrahim Bingül, Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın talimatıyla başlatılan “Gönüllü Zabıta” proje kapsamında vatandaşlardan çok olumlu tepkiler aldıklarını, denetimlerini gönüllü zabıtalar ile birlikte sürdüreceklerini ifade etti.

Bülten

z1

z1a

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız