SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kez de Çatıya Çıktılar

A- A+ PAYLAŞ

Tekel Malatya Sigara Fabrikası işçileri, "özelleştirme" adı altında kapatılması gündemde olan fabrikadaki son eylemlerinde "çatıya" çıktılar.. Fabrikaya bayraklar asan işçiler, "özelleştirme" kapsamına alınan kamu kuruluşlarının personeline ilişkin yasa düzenlemesine de tepki gösterdiler.

Fabrikanın çatısına çıkan TEKEL çalışanları, kar eden fabrikanın kapatılmaması gerektiğini belirtip, özelleştirmeyle ilgili hükümeti eleştirdiler. Ellerindeki pankartta, "4C'ye hayır. 4 C ölümdür" diye yazan TEKEL çalışanları, "TEKEL'e uzanan eller kırılsın", "Malatya uyuma, fabrikana sahip çık" şeklinde slogan attı.

Tek Gıda İş Sendikası Şube Başkanı Servet Akbudak, Tekel yöneticileriyle yaptıkları görüşmede, bu kuruluşun üst düzey yetkililerinin, Malatya ve Adana Tekel Sigara Fabrikalarının kapatılmasını, yabancı tekel firmalarının istediğine ilişkin sözler söylendiğini belirtti ve bu duruma tepki gösterdi.

Salı günü de fabrika önünde "soyunuk" eylem gerçekleştiren işçilerin Çarşamba günkü eyleminde, Hüseyin Deliçay isimli işçi baygınlık geçirdi. 112 ambulansıyla hastaneye kaldırılan işçinin durumunun iyi olduğu belirtildi. TEKEL çalışanları daha sonra eylemlerine son verdi.

4 C'YE TEPKİ..
Bu arada, Tekel İşçilerinin eylemleri sırasında tepki gösterdikleri 4 C'nin; özelleştirme kapsamına alınan kamu kuruluşlarının personelinin, başka yerlerde sözleşmeli olarak istihdamlarına ilişkin olarak 657 sayılı yasaya eklenen maddenin tanımı olduğu, 4 C maddesinde bir yıl içinde en az 4 ay en fazla 10 ay çalıştırılabileceklerinin öngörüldüğü belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız