SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kez de Çevik Kuvvet Devreye Girdi Ama..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi'nde düzenlenen 11. Kiraz Kültür ve Spor Şenliği'nde ilginç ve renkli görüntüler yaşandı. En İyi Kiraz, en iyi Kiraz Bahçesi ve Tavla yarışmaları da yapıldı.

POLİS YEMEK DAĞITIMINDA..
Şenlik kapsamında okunun mevlidde yemek dağıtımı esnasında izdiham olmaması için görev alan Çevik Kuvvet polisi devreye girerek, ellerine aldıkları tepsilerle vatandaşlara yemek dağıttı.

Şenliklerde 23 çiftin nikahının kıyıldığı törende damatlar, karşılarındaki eşlerini unutarak gazete okumaya daldılar. Bir çift ise nikah masasına davul zurna eşliğinde oynayarak geldi.

Yeşilyurt İlçesi'nde bu yıl 11.'si düzenlenen Kiraz Kültür ve Spor Şenliği kapsamında ikinci gün sünnet ile nikah töreni yapıldı ve mevlid okutuldu. Törenlere İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, Yeşilyurt Kaymakamı Serdar Cevheroğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Pütürge Belediye Başkanı Nevcdet Ayaydın, Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız, Ünlü tiyatrocu Kenan Işık, Yeşilyurtlular Derneği Başkanı M. Zeki Akıncı ile birlikte çok sayıda işadamı ve davetli katıldı.

Sünnet töreninde, 106 çocuk sünnet ettirilirken, protokol üyeleri çocuklara kirve olarak birer altın taktılar. Sünnet olmaya gelen bazı çocuklar, olup bitenlerden habersizken, bazıları ise sedye üzerinde gözyaşlarına boğuldular. Görevli sağlık personeli, ağlayan çocukları sedye üzerinde sünnet ederken zor anlar yaşadı.

Kiraz şenliği kapsamında düzenlenen nikah töreninde 23 çiftin resmi nikahları kıyıldı. İşadamlarından Sabri Özel'in katkı sağladığı nikah töreninde konuşan Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, kendi Bakanlığı döneminde Türkiye'de başlatılan uygulama ile resmi nikahı olmayan ailelerin nikahlarının kıyılmasında çok önemli adımların atıldığını belirtti. Saygın, "Resmi nikah kadar, dini nikah da önemlidir" dedi.

Nikah töreninde çiftlerin oturduğu masaya şenlik dolayısıyla özel bastırılan gazete bırakılınca, damatlar karşılarındaki eşlerini unutarak gazete okudular. Bir çift ise nikah masasına davul zurna eşliğinde güle oynaya geldi.

Şenlikte ayrıca Nalbant ailesi tarafından mevlid okutuldu. 2 bin kişiye yemek dağıtımında izdiham yaşandığını fark eden Çevik Kuvvet polisi, devreye girerek yemekleri kendileri dağıttı.

KİRAZ VE BAHÇE YARIŞMASI..
11. Kiraz, Kültür ve Spor Şenlikleri etkinlikleri çerçevesinde ‘En İyi Kiraz’ ve ‘Güzel Ağaç ve Bahçe Yarışması’ düzenlendi. Yarışma, ilçede üretilen dalbastı kirazı dalında yapıldı.

‘Güzel Ağaç ve Bahçe Yarışması’nda Hasan Hüseyin Özlü isimli üreticinin bahçesi birinci seçildi. Bu dalda sadece birincilik ödülü verildi. İlçe Tarım Müdürlüğü uzmanlarından oluşan jüri tarafından yapılan seçimde bahçenin bakımı, güzelliği, mahsul verimi, toprağı işleme ve sulama özelliklerinin esas alındığı bildirildi. Bu dalda 9 üretici yarışmaya katıldı.

‘En İyi Kiraz’ yarışmasında birinciliği Ahmet Gültekin isimli üretici aldı. Ahmet Özen ikinci, Mehmet İlhami Berber üçüncü oldu. Meyvenin tadı, aroması, renk, ambalajı ve büyüklüğü en iyi kiraz seçiminde belirleyici oldu. Bu dalda 40 üretici yarışmaya katıldı.

MESUT HOCA YENİLDİ..
Şenlikler kapsamında, Tavla Yarışması'da yapıldı.

Yeşilyurtlu İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, İlçe Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu, Yeşilyurt’un Yakınca kasabasından olan sanatçı Kenan Işık, şenliğin güreş ağası işadamı Şahin Nalbant gibi isimlerin katıldığı yarışmada birinciliği Yeşilyurt Belediyesi’nden emekli işçi Mevlüt Yoloğlu kazandı.

Önce Prof. Parlak’ı yenen Yoloğlu, finalde İstanbul Yeşilyurtlular Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özdemir’i dize getirip birinci oldu.

SON GECE KONSERİ..
İlçe meydanında düzenlenen konseri Yeşilyurt Kaymakamı Serdar Cevheroğlu, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Yeşyilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in eşi ve AKP'li milletvekilinin eşleri ile birlikte çok sayıda vatandaş izledi.

Kahtalı Mıçı'nın türküleriyle coşan Yeşilyurtlular, daha sonra Songül Karlı'nın söylediği türkülerle doyasıya eğlendi. Songül Karlı, konseri esnasında ünlü işadamı Sabri Özel'le birlikte türkü söyleyerek, halay çekti. Sabri Özel ise Kürtçe bir türkü söyledi. Gecenin finalinde ise Tarık Mengüç, sahne aldı. Tarık Mengüç, binlerce hayranına coşku dolu dakikalar yaşattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız