SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kez Dolandırıcılar Avlandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:23:49
Bu Kez Dolandırıcılar Avlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir kadını arayarak bankadaki para ile evdeki altınları isteyen dolandırıcılar, durumdan polis haberdar edilince kurulan tuzakla yakalanarak gözaltına alındılar.

Malatya merkezde yaşanan olay şöyle gelişti; bir işyerinde çalışan A.K. adlı  bayanı arayan şahıs, kadını çeşitli suçlamalarla korkutup ikna ederek, bankadaki 600 Euro’yu çekmesi için banka şubesine yönlendirdi. A.K. bankaya gitmek isterken, yanında bulunan bir başka arkadaşı olayın dolandırıcılık olabileceğini düşünerek 155’i arayıp durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri hızlı bir şekilde hareket ederek A.K.’ın yanına gitti. Bu esnada polisler A.K.’den kendisini arayan şahısı aramasını istedi. Dolandırıcı şahıs, bayandan evindeki altınları ve bankadan çekmiş olduğu paraları bir poşetin içine koyarak Koyunoğlu Mahallesi Koyunoğlu Camii'nin yanındaki boş arsaya bırakmasını istedi.

Dolandırıcının bu isteği üzerine polis ekipleri gazete kâğıtları ile hazırlanmış tuzak poşeti A.K.’ye vererek istenen yere bırakmasını istedi. Kadın tuzak poşeti boş arsaya bırakırken, polisler ise çevredeki çeşitli noktalarda gizlendi.

Bir süre sonra boş araziye gelerek poşeti alan ve polisi farkedince kaçmaya başlayan bir kişi, polis ekiplerince kovalamaca sonucunda yakalandı.

Şüpheli şahıs gözaltına alınırken, cep telefonunun ısrarla çaldığı fark edilince, arayan kişinin olayın ikinci şüphelisi ve suç ortağı olduğu saptandı. Polis ekipleri kısa sürede harekete geçerek olayın ikinci şüphelisini de köy garajından Şanlıurfa’ya kaçmak isterken yakaladı.

Asayiş Şubesi’nin başarılı operasyonu sonucunda her iki dolandırıcılık şüphelisi de gözaltına alındı.

Olay da isimleri açıklanmayan şüphelilerle ilgili soruşturma sürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız