SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kez Gündemi Ergenekon

A- A+ PAYLAŞ

Gündemi gecikmeli de olsa takip edip, gecikse de gündeme ilişkin görüşlerini açıklamasıyla bilinen Hukukçular Derneği Malatya Şubesi Başkanı Avukat Necati Karabay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Öz'ün medya kartelleri tarafından yıpratılmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Dernek binasında, dernek yönetimiyle birlikte basın açıklaması yapan Karabay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Öz'ün hukuk dışı uygulamalar ile Ergenekon dava sürecini kasıtlı olarak geciktirdiği iddialarının gündemde olduğunu belirterek, "Bildiğiniz gibi bazı mihraklar tarafından Ergenekon davasını sulandırmak ve sonuna kadar gidilmesini önlemek amacıyla asrın davasının savcısı, Ergenekon soruşturması sırasında yasa ve yönetmeliklere aykırı yakalama, gözaltına alınma, arama yapma, tutuklama, el koyma gibi işlemler yaptığı iddiasıyla, Adalet Bakanlığı'na şikayet edilmiş ve Bakanlık da yaptığı incelemede, şikayetlerin asılsız olduğu gerekçesiyle sayın savcı hakkında soruşturma izni vermemişti. Bakanlık yazısında, Savcı Öz'ün, hak ve yetkilerini kötüye kullandığı, objektif davranmadığı ve hukuk dışı uygulamalarla soruşturmayı kasıtlı olarak geciktirdiğine dair herhangi bir delil bulunmadığını belirtmiştir. Söz konusu mihraklar bıkmamış ve Adalet Bakanlığı'nın kararı aleyhine Ankara 4. İdare Mahkemesi'ne itirazda bulunmuşlardır. Kartel medyası tarafından Savcı Öz'ü yıpratmaya yönelik haberler yapılırken, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından da Savcı Öz hakkındaki Bakanlığa yapılan şikayetler gerekçe gösterilerek, derece terfisi ertelenmiştir" iddiasında bulundu.

Karabay, bu durumu şiddetle kınadıklarını ifade ederek, "Ergenekon davasında görevlerini yapan hukuk adamlarının görevlerini tam anlamıyla ve rahatça yapabilmeleri için onlara sahip çıkılmasını ve yıpratılmalarının engellenerek, yargının siyasallaştırılmamasının önüne geçilmesini, anayasa ile teminat altına alınan hakimlik ve savcılık teminatının korunmasını istiyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız