SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kez Hükümete Karşı!

A- A+ PAYLAŞ

Memur-Sen Bölge Başkanı ve Malatya İl Temsilcisi Şahin Kayaduman, "Hükümet, toplu sözleşme ve grev hakkını vererek, memur açılımını da başlatsın" dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu Malatya Temsilciliği'nce memur zamlarını protesto amacıyla kitlesel basın açıklaması yapıldı.

Soykan Parkı'nda düzenlenen kitlesel basın açıklamasını okuyan Malatya İl Temsilcisi Şahin Kayaduman, hükümetin 2010 yılında memura vermeyi öngördüğü 2.5+2.5 zammı protesto ettiklerini belirtip, 2010 yılı tahmini bütçenin 62 milyar TL açık vermesinin tahmin edildiğini, bu açığın da memurlardan çıkarılmak istendiğini ileri sürdü.

Önümüzdeki yıl grevli ve toplu sözleşmeli sendikal hak verilmesini istediklerini dile getiren Kayaduman, "İsteklerimiz yerine getirilmezse, 2010 toplu görüşme masasına oturmayacağız. Hükümet, toplu sözleşme ve grev hakkını vererek, memur açılımını da başlatsın" ifadelerini kullandı.

Hükümetin demokratik açılım çalışması yaptığı gibi memur açılımını da başlatmasını istediklerini söyleyen Şahin Kayaduman, "Hükümet tedavi katılım payında yüzde 33 ile yüzde 150 arasında artış yapmıştır. Bu uygulamayla tedavi katılım payı hastadan ve hastalıktan para kazanmaya dönüşmüştür. Katılım payı uygulanmadığı sürece sağlıkta dönüşüm ve reform ölü doğmuş olacaktır" diyerek, hükümetin memura öngördüğü 2.5+2.5 zammı protesto ettiklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız