SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kez Kaza.. 10 Şehit

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:44:34
Bu Kez Kaza.. 10 Şehit
A- A+ PAYLAŞ
 
Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, askerleri taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada korucu olan şoför ile 9 askerin şehit olduğunu açıkladı.
 
Şırnak'ın Uludere İlçesi Gülyazı Köyü'nde BDP'lilerin Irak sınırındaki hava operasyonunda ölen 34 kişinin ailelerine yapacağı ziyaret nedeniyle güvenlik önlemi almak için köye giden askerleri taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı, 9 asker ile korucu olan minibüs sürücüsü olmak üzere 10 kişi şehit oldu. Kazada 4 asker ile 1 çocuk yaralandı.
 
Ahmet Türk'ü karşılamak için bekleyen Uludereliler, kaza sonrasında askerleri kurtarmak için seferber oldu. Vatandaşlar şarampole uçan minibüsteki yaralı askerleri sırtlarında taşıyarak hastaneye yetiştirmeye çalıştı. 
 
ULUDERE'YE GÜVENLİK ÖNLEMİ ALMAK İÇİN GİDİYORLARDI
 
Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin ailelerini, Gülyazı Köyü'nde bugün BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün de aralarında bulunduğu milletvekillerinin ziyareti öncesi köyde güvenliği sağlamak üzere askerler görevlendirildi. Gülyazı Köyü'ne görevli askerleri taşıyan aynı zamanda korucu olan Mehdi Tosun yönetimindeki sivil minibüs, köye 200 metre kala virajı alamayarak yaklaşık 75 metrelik uçuruma yuvarlandı.
 
MİNİBÜS DEVRİLDİ: 10 ŞEHİT... 
 
Saat 10.30'da meydana gelen kazada, olay yerine önce Gülyazı köylüleri ulaştı ve kendi çabaları ile yaralı askerleri minibüsün içinden çıkarmaya çalıştı. Can pazarının yaşandığı uçurumdan çıkarılan yaralı askerler köylüler ve olay yerine gelen askerler tarafından 500 metre uzaktaki Gülyazı Sağlık Ocağı'na götürüldü. Burada ilk müdahaleleri yapılan askerler, helikopterlerle Şırnak Asker Hastanesi ile Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
10 ŞEHİT, 5 YARALI
 
Şırnak Valisi Vahdettin özkan, kazada 9 asker ile aracı kullanan geçici köy korucusunun şehit olduğunu, 4 askerin de yaralandığını söyledi. Kazada sürücü Mehdi Tosun'un yanında bulunan 10 yaşındaki oğlu Onur Tosun da hafif yaralandı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız