SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kez Kendileri Çağırdı!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi'nin Salı günkü oturumunda, Sağlık Müdürlüğü ile ilgili yatırım teklifinin görüşülmesi sırasında, il dışında olan müdür Dr. Sezai Demirel'in yerine vekili Dr. Hasan Tuncer'in bilgi vermesine tepki gösteren meclis başkanlığı, "zorunluluk" ortaya çıkınca, 3 gün sonra daha önce kürsüden indirdiği müdür vekili Dr. Tuncer'i meclise davet ederek, yatırım tekliflerini dinledi. Malatya'da hastanesi bulunmayan 6 ilçe merkezindeki sağlık ocaklarının 24 saat hizmet verir hale getirilmesi için fiziki ve teknik altyapı eksikliklerinin tamamlanmasına çalışıldığı belirtildi.

Sağlık İl Müdürlüğü'nün 2008 yılı yatırım teklifleri, Malatya İl Genel Meclisi'nde görüşüldü. Meclis Başkanı Abdurrahman Atay başkanlığındaki toplantıda Sağlık İl Müdür Vekili Dr. Hasan Tuncer, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Dr. Tuncer, 2008 yılında 10 adet tam donanımlı ambulansa ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Ambulans hizmetlerinin önemli olduğunu vurgulayan Dr. Tuncer, Sağlık Bakanlığı'nın Malatya'ya 91 adet sağlık teknikeri kadrosu verdiğini ve bunların hem ambulanslarda sağlık hizmeti vereceğini hem de ambulans şoförlüğü yapacağını kaydetti.

Dr. Tuncer, hastane bulunmayan Battalgazi, Kulunçak, Doğanyol, Kale, Arguvan ve Yazıhan ilçelerindeki sağlık ocaklarının fiziki ve teknik açıdan 24 saat hizmet verir hale getirileceğini, bu çalışmanın da kısa sürede bitirileceğini aktardı.

Malatya'ya bir devlet hastanesi projesinin şart olduğunu dile getiren Dr. Tuncer, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan talepte bulundukları arsa ile ilgili cevabı beklediklerini ve bu hastane projesinin Malatya'nın 50 yılık ihtiyacını gidermiş olacağını ifade etti.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin de kısa sürede hizmete gireceğini ve bu merkezin kiralanacak olan bir binada hizmet vereceğini anlatan Sağlık Müdür Vekili Dr. Hasan Tuncer, son 2 yıldaki en büyük sıkıntılarının uzman doktorların istifa ederek özel hastanelere geçmesinden dolayı boşalan kadroların doldurulması olduğunu söyledi. Dr. Tuncer, standart ölçülere göre Malatya'daki eksik doktor kadrosunun ise 59 olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmalardan sonra Sağlık İl Müdürlüğü'nün yatırım teklifleri, komisyona havale edildi.

İGM'nin Salı günkü oturumunda, Sağlık Müdürünü 3.5 yıldır mecliste görmediklerini, konular hakkında onun bilgi vermesini istediklerini belirten meclis başkanı Atay, müdür vekilinin açıklamalarını adeta yarıda kestirmiş, müdürün 2 ay sonra dahi olsa gelip meclise bilgi vermesini beklediklerini ifade etmişti. Ancak, yatırım teklifinin bu hafta içerisinde ele alınması zorunluluğunun yanı sıra, meclisin Salı günkü tavrının eleştirilmesi üzerine, müdür vekilinin davet edilip dinlendiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız