SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Protokol Huzurunda.. Bu Kez Kesilmedi, Kırkıldı...

0
Güncellendi - 2016-06-03 20:10:47
Protokol Huzurunda.. Bu Kez Kesilmedi, Kırkıldı...
A- A+ PAYLAŞ

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DAP) Başkanlığı tarafından finanse edilen Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 14 ilde Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliklerine verilecek olan koyun kırkım makinesi ve jeneratörler, Malatya’da düzenlenen bir törenle dağıtıldı.

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde üretim ve iş gücü verimliliğini sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında dağıtılan kırkım makineleri, illerdeki Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birlikleri tarafından görevlendirilecek elamanlarla  gerek yaylalarla gerekse işletmelerde  kırkım hizmeti sunulacak.

Mişmiş Park Fuar alanındaki törene, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ercan Turan, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Nihat Çelik, DAP İdaresi yetkilileri, belediye başkanları, yetiştiriciler ile davetliler katıldı.

Bakan Tüfenkci: DAP İdaremiz takdire şayan işler yapıyor

Törende konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “DAP İdaremiz, uyguladığı projelerle,  sorumlu olduğu 14 ilde o ilin özelliklerini dikkate alarak öne çıkardığı projeler takdire şayan işler yapıyor. Her bir proje,  o ilin ekonomisine katkı sağlıyor. Bugün burada 14 ile yönelik Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliklerine verilecek olan bu kırkım makineleri, bütün yetiştiricilerimize hayırlı olsun.   Dağlardaki üreticilerimiz için önemli bir destek.  Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Demir: Üretimde verimlilik sağlanacak

Projeyi finanse eden DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ise, Türkiye’deki küçükbaş hayvancılığın yüzde 26’sinin 14 bölge ilinde yapıldığını hatırlatarak, yetiştiricilerin üretim ve iş gücü verimliliğini arttırmak amacıyla bu projenin desteklendiğini söyledi. Demir,  koyun kırkma makinelerini kullanacak Birlik elemanlarına eğitim verileceğini de ifade etti.

Çelik: Bu proje ile işletmelerimize teknoloji girecek

Törende konuşan Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nihat Çelik, DAP İdaresi Başkanlığınca geliştirilen söz konusu proje ile işletmelere teknolojinin gireceğini söyledi.

Türkiye’de 44 milyon civarındaki küçükbaş  hayvan varlığının bulunduğunu ve bu rakamla sektörün hayvancılık içerisinde önemli bir konumda bulunduğunu belirten Çelik, “Gerek devletimiz gerekse DAP İdaremiz tarafından geliştirilen bu proje ile işletmelerimize kırkım makinelerinin girecek olması, teknolojinin girmesi demektir.  Bu makinelerin bir an önce Birliklerimize teslim edilmesi gerekiyor.  DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir başta olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

k1

k2

k3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız