SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kez Komisyonda Kapıştılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:28:59
Bu Kez Komisyonda Kapıştılar
A- A+ PAYLAŞ

Suriye fotoğraflarının tartışıldığı komisyonda, AK Parti'li Metiner ile CHP'li Ağbaba birbirlerine üzerine pet bardak fırlattı. Pet bardak bitince Ağbaba'nın Metiner'e attığı cam bardak ise karşı duvarda çarparak parçalandı.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda kavga çıktı. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ile CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba birbirlerine içi su dolu pet bardak fırlattı.

Komisyon, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'ün başkanlığında toplandı.

AK Parti'li Metiner, Suriye fotoğrafları ile ilgili hazırlanan bildiriyi okudu.

“EL KAİDE VE MİT İŞBİRLİĞİ YAPIYOR”

CHP'li Ağbaba, Suriye Dışişleri ve BM'nin bu fotoğrafları kabul etmediğini iddia ederek, "Ancak AA ve TRT, büyük bir olaymış gibi bu fotoğrafların üzerine atladı ve yayınladı. Kim yaparsa yapsın insanlık dışıdır bu fotoğraflar. Ama bu noktada bizim ülkemiz yetkililerinin bir sorumluğu var mıdır, yok mudur buna bakmak lazım. Hükümetin orada dökülen kanda büyük payı vardır. Bizim ülkemizde akan kanların sorumlusu da hükümettir, Mesela Reyhanlı'daki saldırılar. Oradaki terör örgütlerine terör örgütü diyorsanız sizi tebrik ederim. El Kaide MİT ile işbirliği yaptığını herkes biliyor" dedi.

“SULU KAVGA BAŞLADI”

Ağbaba'nın konuşmasının son bölümünü yüksek sesle yapması üzerine AK Parti'li Metiner, "Sesini yükseltme" diye bağırdı.

Ağbaba'nın, "Sen kimsin? Burada başkan var sen kim oluyorsun?" sözleri üzerine Metiner, "Burada terör estiremezsin" dedi. Bu sözler üzerine ayağa kalkan Ağbaba, bağırmaya başladı ve Metiner'e pet şişe fırlattı. Metiner'in karşılık vermesi üzerine, iki milletvekili birbirlerinin üzerine masada duran pet şişeleri atmaya başladı. Kapalı paketteki sular etrafa saçıldı.

PLASTİKLER BİTİNCE CAM BARDAK FIRLATTI

Ağbaba, masada duran cam bardağı da Metiner'in üzerine attı. Metiner'e gelmeyen cam bardak, karşı duvara çarpıp kırıldı ve salonda bulunanların üzerine saçıldı. Bu sırada salonda bulunan gazeteciler ve uzmanlar kendilerini korumaya çalıştı.

Komisyonun diğer milletvekilleri araya girerek kavgayı sonlandırdı. Komisyon Başkanı Üstün de toplantıya bir süre ara verdi.

ODATV'NİN HABERİ..

Bu arada, kavga odatv.com'da da şöyle yeraldı:

"4+4+4 görüşmelerinin Meclis Genel Kurulu’nda sürdüğü esnada kavga eden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner bu sefer İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda karşı karşıya geldiler.

Geçtiğimiz günlerde Cenevre Konferansı öncesi, Suriye’de Esad güçlerince yaptığı iddia edilen ve henüz ispatlanamayan işkence görüntülerinin yer aldığı fotoğraflar büyük tartışmalara neden olmuştu. İşte o fotoğraflar TBMM’de de gerginlik doğmasına neden oldu.

Komisyonun AKP üyeleri fotoğraflar üzerine bir bildiri ile yaşandığı iddia edilenleri kınamak istediler ve yazdıkları bildiriyi Metiner’e okuttular. Bildiri okunmasının ardından, CHP’li Ağbaba söz alarak Hükümet’in Suriye politikalarını sert biçimde eleştiren bir konuşma yaptı. Konuşmada Suriye’de yaşanan şiddet olaylarını ve eğer yapıldıysa fotoğraflardaki görüntüleri kınadığını belirten Ağbaba, henüz fotoğraflardaki iddiaların kanıtlanmadığını da sözlerine ekledi. Bu sözler AKP’lilerce tepkiyle karşılandı ki asıl tepki Ağbaba’nın sesini yükselterek tırlarla silah sevkiyatı yapıldığını hatırlattığı, Suriye’de akan her damla kanda Başbakan’ın da payı olduğuna benzer sözleri söylemesi sırasında gerçekleşti. Metiner’in Ağbaba’yı sesinin yüksekliğini bahane edere susturmaya çalışması üzerine Ağbaba’nın, Metiner’i kendisine karışmaması konusunda uyarması gerginliği iyice tırmandırdı.

Metiner’in, Ağbaba’ya müdahale etmeyi sürdürmesi üzerine Ağbaba, Komisyon Başkanı’nın kendisini uyarabileceğini söylemesi de Metiner’i durduramadı. Tartışma büyünce Metiner, önünde duran su dolu pet bardağı Ağbaba’ya fırlattı. Ağbaba’nın da aynı biçimde karşılık vermesi üzerine Metiner önünde duranları Ağbaba’ya fırlatmaya başladı. Ağbaba ise önünde duran cam bardağı Metiner’e fırlattı. Bardak Metiner’i sıyırarak duvara çarpıp kırıldı. Kavganın büyümemesi için Ağbaba ile Metiner’i araya giren Milletvekilleri sakinleştirmeye çalıştı. Bu arada Komisyon Başkanı toplantıya ara verdi.

Metiner'in, toplantının tekrar başlaması üzerine yaptığı hareketlerin ve bardak fırlatılmasının kendisine yakışmadığını söylediğini öğrendik."

ARŞİV FOTO: Ağbaba ile Metiner daha önce de genel kurulda kavga etmişlerdi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız