SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kez Polis Korumasında

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:00:29
Bu Kez Polis Korumasında
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir ilçesindeki Çobanlı Şakir Paşa Camisi'ne vakfedilen ve 2002 yılında çalınıp 9 yıl sonra kargoyla caminin imamına gönderilen el yazması 3 Kur'an-ı Kerim, tekrar çalınma riskine karşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde koruma altında tutuluyor. 

İlçe Müftüsü Ertuğrul Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, el yazması Kur'an-ı Kerim'lerin, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait, Çobanlı Şakir Paşa tarafından 1892 yılında yaptırılan ve kendi adını taşıyan camiye 1899 yılında vakfedildiğini söyledi. 

Kur'an-ı Kerim'lerin kimler tarafından ne zaman yazıldığına dair herhangi bir bilgi bulunmadığını anlatan Akın, şunları kaydetti: 

''Sultan 2. Abdülhamid'in hizmetinde bulunmuş Hacı Ali Bey Efendi isimli bir zatın babası Abdülkadir Ağa tarafından hicri 1315 yılında, Çobanlı Şakir Paşa Camisi'ne vakfedildiği bilgisi iki Kur'an-ı Kerim'in baş tarafındaki sayfada bulunuyor. Kim tarafından ne zaman yazıldığı ise belirtilmemiş. Belki yapılacak araştırmalarla yazan ya da yazanların kimliği ortaya çıkabilir.'' 

-9 yıl sonra kargoyla gönderilmişti- 

Ertuğrul Akın, Kur'an-ı Kerim'lerin uzun yıllar Çobanlı Şakir Paşa Camisi'nde muhafaza edildiğini ancak 30 Haziran 2002 tarihinde caminin dış kapı kilidini kırarak içeri giren kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındığını anımsatarak, 9 yıl sonra 7 Ocak 2011'de kargoya verilerek geri gönderildiğini anlattı. 

Tekrar çalınma riskini göz önüne alarak Kur'an-ı Kerim'leri muhafaza etmeye çalıştıklarını dile getiren Akın, ''Halis niyetlerle, Allah rızası için vakfedilmişler ki, çalanlar, aradan 9 yıl geçmesine rağmen vicdanları rahat etmedi ve geri gönderme ihtiyacı duydu. Bu da ilçemiz için sevindirici bir durum. Bu değerli eserler, camide muhafaza edilmesi mümkün olmadığından İlçe Emniyet Müdürlüğü'müzde, emniyet mensupları tarafından muhafaza ediliyor'' dedi. 

Akın, Arapgir'de pek çok el yazması eser bulunduğunu belirterek, bunların muhafazası için ilçeye bir kent müzesi yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız