SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kez Telefon Bataryasında Bomba

0
Güncellendi - 2016-02-06 19:07:24
Bu Kez Telefon Bataryasında Bomba
A- A+ PAYLAŞ

Odunlu bombanın hedefi olan ailenin bu kez yakınlarına yönelik olarak bir bombalı saldırı düzeneği ortaya çıkarıldı.

Malatya’da geçtiğimiz günlerde odun içerisine gizlenmiş bomba düzeneğinin ardından bu kez de cep telefonu şarj cihazında bir düzenek bulundu.

Yeşilyurt İlçesine bağlı Suluköy Mahallesi’nde bombalı tuzak girişimleri devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Suluköy Mahallesi’nde yaşayan Özdal ailesinin sobasında yaşanan patlamayla ortaya çıkan bombalı tuzak olayı ile ilgili bugün yine bir tuzak ortaya çıkarıldı. İlk patlamanın yaşandığı ailenin akrabaları olan bir başka evde cep telefonu şarjı cihazı içerisine yerleştirilmiş bomba olduğu iddia edilen düzenek bulundu.

MALATYA’DA GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ODUN İÇERİSİNE GİZLENMİŞ BOMBA DÜZENEĞİNİN ARDINDAN BU KEZ DE CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZINDA BİR DÜZENEK BULUNDU. (CAHİT ÖZÇELİK/MALATYA-İHA)

Geçtiğimiz günlerdeki patlamada ağır yaralı olan Mehmet Özdal’ın kayın biraderi olan Sadık Öncel, telefonunun şarjı bitince arabasındaki şarj cihazını eve getirdi. Ancak şarj cihazının normalden daha ağır olduğunu fark eden Sadık Öncel, cihazı açınca bir düzenek ile karşılaştı. Durumun jandarmaya bildirilmesi ile birlikte olay yerine gelen ekipler bomba düzeneği olduğu ileri sürülen şarj cihazını güvenli bir bölgeye alarak incelemeye aldı. Bu sırada Malatya Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha Ekipleri de olay yerine gelerek düzeneğin etkisiz hale getirilmesi için çalışma başlattı.

Güvenlik önlemleri alındıktan sonra cep telefonu şarjı içerisindeki düzenek kontrollü bir şekilde imha edildi. Jandarma ekipleri evin çevresinde güvenlik önlemleri alırken başka bir bomba düzeneği ihtimali üzerine ev yeniden detaylı bir şekilde arandı.

Ev halkından Mehmet Öncel, son düzeneğinin kardeşi tarafından bulunduğunu belirterek olayın bir terör saldırısı olmadığı görüşünü savundu. Araçlarına kimliği belirsiz kişi yada kişilerce bırakılan şarj cihazında şüphe üzerine fark edilen düzeneğinin kimin tarafından konulduğu konusunda ise tam olarak bir bilgilerinin olmadığını söyleyen Öncel, ancak aile olarak uzun yıllar önce bir aile ile husumetlerinin bulunduğunu ifade etti.

Sadık Öncel’ın kuzeni olan Ramazan Öncel ise düzeneğin nasıl bulunduğunu anlattı. Ramazan Öncel, son bulunan düzenekle birlikte şuana kadar 7 bomba düzeneği bulduklarını belirterek olayın aydınlatılmasını istediklerini söyledi.

Suluköy’de 1 Şubat’ta yaşanan olayda Mehmet Özdal’ın odunluktan getirdiği odunları sobaya atmasından bir süre sonra yaşanan şiddetli patlamada odada bulunan Mehmet Özdal ile birlikte eşi Zahide Özdal ile çocukları Mehmet, Samet, Serap, Servet ve Seher yaralanmıştı. Patlamadan bir gün sonra odunlukta yapılan incelemede kayısı odunlarının içerisine bomba konulduğu tespit edilmişti. Özdal ailesinin kayın babasının evinde de bulunan matkap içerisinde de bomba düzeneği bulunmuş ve geniş çaplı soruşturma başlatılmıştı.

Öte yandan, patlamada gözüne giren şarapnel parçasının beyne hasar vermesi nedeniyle hayati riski bulunan Mehmet Özdal’ın ise Turgut Özal Tıp Merkezi’nden İstanbul’daki bir hastaneye sevk edildiği öğrenildi.

iha

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Barış (8 yıl önce)
    Herşey kendi içlerinde.husumet içlerinde fazla uzağa gidilmesin.
    0
    0
    Yanıtla