SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kez Teşekkür Kale'ye

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:25:50
Bu Kez Teşekkür Kale'ye
A- A+ PAYLAŞ

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Seçimin galibi Recep Tayyip Erdoğan değil. 77 milyon olmuştur. Türkiye olmuştur. Yeryüzündeki tüm dost ve kardeşlerimiz olmuştur” dedi. 

AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada; AKP’nin 74 ilde oylarını arttırdığını kaydeden Erdoğan, “AK Parti kucaklayan parti. AK Parti ne siyasi Kürtçülük yapıyor ne siyasi Türkçülük yapıyor. Ne de ben kumsalların partisiyim diyor. Bizim böyle bir derdimiz yok. Biz 780 bin kilometrekarenin partisiyiz. Biz 77 milyonun partisiyiz, bizim farkımız bu. Geliyorum bu seçimin şampiyonlarına; Birincilik yine Rize’de yüzde 80,6, Rize’ye buradan selamlarımı gönderiyorum. Bir kez daha teşekkür ediyorum. İkincilik Bayburt’da yüzde 80,25 Bayburt’un teveccühü gerçekten benim için önemli. İnşallah ilk fırsatta bu illerimize ziyarette bulunacağız. Tabi bu sonuçta beni çok duygulandırdı. Bayburt’a teşekkür ediyorum. Selamlarımı gönderiyorum. Üçüncü en yüksek oy veren ilimiz, Gümüşhane oldu. Yüzde 75, Gümüşhane’de beni çok duygulandırdı. Oraya da selam gönderiyor, teşekkür ediyorum. Sıralamada dördüncü sırada Konya var. Konya yüzde 74,6 oy oranı ile iller içerisinde dördüncü ama büyükşehirler sıralamasında birinci oldu. Son mitingimizi Konya’da yapmıştık. Konya’ya da selam gönderiyor, teşekkür ediyorum. Gerçekten coşku, heyecan her şey ile muhteşem mükemmel bir final olmuştu. Beşinci sırada ise Aksaray yer aldı. Aksaray her seçimde hamdolsun istikrarını koruyan bir ilimiz. Partimize desteğini istikrarlı bir şekilde sürdüren bir ilimiz. Oy oranı yüzde 74, Aksaray’ı da kalpten selamlıyor şükranlarımı selamlıyorum” diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“İlçeler bazında, burası çok manidardır. En yüksek oyu veren ilçemiz Adıyaman’ın Sincik ilçesi oldu. Oy oranı 95, 72 Sincik’e buradan teşekkür ediyorum. İnşallah Adıyaman’a teşekkür ziyaretinde Sincik’e özellikle inşallah Rabbim müsaade ederse uğrayacağım. Onu özellikle şimdi söylüyorum. İlçelerde sıralama, Şanlıurfa Harran ikinci sırada, Rize Güneysu üçüncü sırada, Malatya Kale dördüncü sırada ve Rize İkizdere beşinci sırada yer aldı. Oralara da selam ve sevgilerimi gönderiyor. Hem bu il ve ilçelerimize hem de diğer il ve ilçelerimize, belde ve köylerimize tekrar tekrar teşekkür ediyorum.”

“SEÇİMİN GALİBİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN DEĞİL, 77 MİLYON OLMUŞTUR”

10 Ağustos akşamı sonuçlar ortaya çıkınca İstanbul’dan Ankara’ya geldiğini hatırlatan Erdoğan, “Partimiz genel merkezi balkonundan orada toplanan vatandaşımıza hem Türkiye geneline hem de ekranları başında bizi izleyen tüm dünyaya hitap ettik. Bir kez daha tekrarlamakta fayda görüyorum. Seçimin galibi Recep Tayyip Erdoğan değil, 77 milyon olmuştur. Türkiye olmuştur. Yeryüzündeki tüm dost ve kardeşlerimiz olmuştur. Yaptığım telefon görüşmelerinde mazlum, mağdur olan ülkelerin liderleri temsilcileri bu ifadeyi kullanmışlardır. Sadece siz kazanmadınız biz kazandık demişlerdi. Allah’ın izniyle 28 ağustos’ da TBMM yemin edip göreve başladığımızda 77 milyonun Cumhurbaşkanı olacağımızdan hiç kimsenin endişesi olmasın. Biz siyasete girdiğimiz günden itibaren verdiğimiz sözlerimizin arkasında durduk. 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı seçildiğimizde bütün İstanbul'u kucaklayan herkese eşit mesafede duran bir idare anlayışı benimseyeceğimizi söylemiştik. Bunu uygulamaya koyduk. 3 Kasım 2002 yılı akşamı yaptığımız balkon konuşmasında ne söylediysek, 12 yıl boyunca onun arkasında durmanın mücadelesini verdik”ifadesini kullandı. 

13 yıl önce AKP’nin kuruluş töreninde, Bilkent’te yaptığı konuşmasında ‘görüşlerine katılmasam dahi görüşleri rahatça ifade edebilmeniz için canımı bile vermeye hazırım’ diye bir cümle kullandığını hatırlatan Erdoğan, “ Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki herkesin inançlarını yaşaması için, değerlerini, kültürünü, kimliğini özgürce ifade edebilmesi için, yaşam tarzını muhafaza edebilmesi için özellikle de fikirlerine rahatça söyleyebilmesi için tarihin nitelikte reformlar yaptık. Sadece başı örtülü kardeşlerimi için değil, başı açık kardeşlerim için de özgür bir Türkiye inşa ettik. Kürt, Arap, Çerkez, Boşnak, Arnavut, Roman herkes için özgür bir Türkiye imar ettik. Sünninin de, Alevinin de, Müslüman, Hristiyan ve Musevi’nin de çoğunluğunun Ermeni, Rum, Ezidi gibi azınlığın da haklarını da en güçlü şekilde biz savunduk. Demokratikleşme reformlarımız önümüze çıkan engellere tehditlere rağmen gerçekleştirdik. AK Parti’nin tüm mensupları yakın tarihimizin acılarını, bütün yoğunluğu ile hissetmiş insanlardan oluşuyor. Kimine başörtülü dediler, alevi dediler ötelediler. Muhafazakâr dediler öteledir. Ellerinden eğitim hakkını aldılar. Okutmadılar senden ancak ve ancak hizmetçi olur dediler. Sen ancak tarlada git meyve sula dediler. Yaş sebze bunları sula dediler. Yoksul dediler, taşralı, köylü, cahil dediler. Her fırsatta milleti tahkir ettiler. Göbeğini kaşıyan adam dediler. AK Parti, ezilen ötelenenlerin, ayrımcılığa, baskıyla haksızlığa uğrayanların partisi olarak bu mücadelenin içine girdi. Hiç kimsenin ötelenmemesi için mücadele verdik. Tahkire uğramış kitleler olarak hiç kimsenin bizim yaşadıklarını veya yaşadıklarımızı yaşamalarını istemedik. Biz yaşadığımız için başkaları asla bunu yaşamasın istedik. Kendimiz acı çekerken evlatlarımız aynı acıyı çektiler. Yeni kuşakların aynı acıyı çekmesini istemedik. Balkon konuşmamıza dudak büken, herkese diyorum ki yaptıklarımıza bakın orada samimiyetimizi göreceksiniz. Çözüm sürecine yaptıklarımıza bakın. Özgürce yaşanabilmesi için yaptıklarımıza bakın. Yaşam tarzlarının muhafaza edilebilmesi için gösterdiğimiz hassasiyete bakın. Yaptıklarımıza bakarlarsa sözlerimize olan vefayı göreceklerdir. Hangi adımı attıysak, 77 milyonun hassasiyetini gözeterek attık. 10 Ağustos akşamı balkonda yaptığım konuşmada şunu söyledim. Elimizi vicdanımıza koyalım birbirimizin gözüne bakalım, birbirimize gelin gönlümüzü açalım. Muhalefetin kutuplaştırıcı siyasetini, medyanın kamplaştırıcı yayınlarını, mahalle baskısını bir kenara koyalım şu 12 yıla vicdan gözlüğü ile bakalım” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız