SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Burayı Törensiz Yıkacaklar.. Galiba!.

0
Güncellendi - 2018-12-11 23:47:26
Burayı Törensiz Yıkacaklar.. Galiba!.
A- A+ PAYLAŞ

Meydan olarak düzenleneceği bildirilen alandaki Ziraat Bankası binası ile Esenlik şirketine ait marketin yıkım ihalesinin ardından, yıkımı gerçekleştirmek üzere ihaleyi alan firma harekete geçti ve yıkılacak yerlerin çevresi engel panelleri ile çevrildi.

Eski belediye başkanlarından Avukat Cemal Akın'ın, Malatya yakın tarihinin önemli yapılarından biri olmasına rağmen, 2009 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyeceğinin ortaya çıkmasının ardından, yeni hizmet binasına taşındıktan sonra bir gece yıktırıp yerle bir ettiği eski belediye binasının da bulunduğu alanda, buradaki Ziraat Bankası (eski Emlakbank) ile market binasının yıktırılıp, meydan düzenlemesi yapılmasına ilişkin Büyükşehir Belediyesi harekete geçmişti. Bunun için  29 Kasım günü yıkım ihalesi yapılmıştı. Banka ve market binalarının muhammen bedeli 180 bin TL olan 'hurda karşılığı yıkımı' ihalesine 5 firma katılmış, bunlardan Esatoğlu adlı şirket muhammen bedelin üzerine 500 TL daha teklif ederek 180 bin 500 TL  ile ihaleyi kazanmıştı.

Daha önce de Millet Bahçesi olarak düzenleneceği gerekçesiyle İnönü Stadı, Atatürk Spor Salonu ve Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu'nun da yeraldığı alandaki bu tesislerin yıkımı ihalesini yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yıkımı İnönü Stadı'nda düzenlediği meşaleli, balon uçurmalı törenle başlatmış stad kısa sürede yerle bir edilmişti.

AKP'den yeniden büyükşehir belediye başkanı olmak için aday gösterilmeyi bekleyen, ancak Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın AKP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edilmesiyle hayal kırıklığına uğrayan Polat, banka binasının "Kent Kültürü Müzesi" olarak düzenlenmesi için yıktırılmaması yolundaki taleplere karşın yıktırmakta ısrarcı oldu ve süreci devam ettirdi. Yıktırılacak olan banka ve marketin etrafına dün emniyet amaçlı paneller yerleştirildi.

Hacı Uğur Polat'ın büyükşehir belediye başkanlığı döneminde, hem Millet Bahçesi hem de eski belediye binası meydanı ile ilgili hazırlanmış herhangi bir proje bulunmamasına rağmen, Malatya'nın yakın tarihi için önem taşıyan, üstündeki yapıların bir bölümünün muhafaza edilmesi gerektiği yolunda görüşler bulunan iki ayrı alanda, yıkım işlemi tamamlanmış olacak.

Yıkım için harekete geçildiği günlerde "İnönü aleyhine estirilen" siyasi havanın etkisiyle, bundan yarar sağlama amacına yönelik olarak "İsmet İnönü"nün adının verildiği stattaki yıkım için davetiye ile çağrı yapıp tören düzenleyen Büyükşehir Belediyesi'nin, eski belediye binasının bulunduğu meydandaki son yıkımlar için herhangi bir tören düzenlemeyeceği değerlendiriliyor. Bunda belirtilen alandaki yapıların yıkılmasından, stad ve spor salonunun bulunduğu alandaki gibi bir mesajın çıkmayacak olmasının etkisinin bulunduğu da öne sürülüyor.

malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: Yıktırılacak yapıların 10 Aralık Pazartesi gecesi görüntüsü..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Harun (5 yıl önce)
    Buna takilacaginiza yapılan işin doğru olduğuna takılin. yapılacak düzenlemenin iyi olması için takılin.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (5 yıl önce)
    Malatya merkezin tamamı yıkılmalı şehircilik için yüz karası
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum.Hiç bir estetik yapısı olmayan,Tarihi değeri olmayan,Yeni yapılan binalarında yer kazanmak için sıkıştırıldığı bir çarşı.Unutmadan, oradaki dükkan kiraları sahiplerine güzel para kazandırıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • paşa44 (5 yıl önce)
    Hemen yıkılsın malatyada meydanmı var millet otobüs durağının arkasına sıkışmış duruyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci özkan (5 yıl önce)
    Yiksinlar gerek yok bence ziraat bankasi 100 mt ilerde de var her yerde banka var
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (5 yıl önce)
    Malatya! buraya sahip çık yoksa beton bina dikecekler. Saman altın su yürüterek, Malatya'nın içine yine edecekler Malatya'nın doğu ile batı görüntüsünü, o merkeze çaktıkları büyük kazık gibi yapılmakta olan beton yığınıyla kestiler Şimdi de buraya da bir tane daha yapıp, yine o güzel Söğütlü ve yeni yeni camiyi ve minarelerinin görüntüsünü ve güney ve kuzeyden de yok edecekler. Dört bir yandan Malatya’ya bitireceklerdir. Uyanık ol MALATYA! Buna sakın izin verme. Bu meydan tamamen yeşil alan olmalıdır. Malatya nefes almalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet akbaşlı (5 yıl önce)
    MALATYA İÇİN ÖNEMLİ BİR MEYDAN YIKILMASI DOĞRU AMA TRAFİĞİ RAHATLATACAK ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİ PARKLAR İNSANLAR İÇİN ÖNEMLİ AMA ÖNCELİK ŞEHİR TRAFİĞİNİ RAHATLATMAK OLMALI MADEM YIKILACAKTI BANKAYA NİYE GEÇEN YIL KOMPLE TADİLAT YAPTILAR YAPILAN MASRAFA YAZIK
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Bakarsınız İnadına bu binayı törensiz yıkarlar... VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet demirhan (5 yıl önce)
    Yerine ne yapacaklar acaba yeni bir bina mı,yan taraftaki küçük park alanının devamı mı yoksa otlanma alanı mı ?
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (5 yıl önce)
    Bırakın yıksınlar açılsın şehir biraz nefes alsın eski belediyeyi yıktılar kötümü oldu? Yok iyi oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert MALATYALI (5 yıl önce)
    muhalefet etmek için bazan saçmalıyorsunuz bahsi geçen, şehir tam da merkezi yerinde hiç bir tarihi ya da estetik yönü olmayan bu binaların yıkımına karşı çıkmaktaki ısrarınızı anlayamıyorum. Paylaşılamayan bir rant kavgası varsa ve bu yönde bir bilginiz varsa bunu ifşa edin ki bizler de öğrenelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • coşkun (5 yıl önce)
    o bölgenin malatyanın merkezindeki araç park sorununu çözmeye yönelik değerlendirilmesinin daha mantıklı olacağını düşünüyorum.kazılıp otopark yapılıp üstünün meydan olarak kullanılması daha işlevsel olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fuat Kutsal (5 yıl önce)
    Ziraat Bankası binasının ne gibi tarihi bir önemi var.Eski Belediye binası da öyleydi.Hiç bir tarihi özelliği yoktu.Ben hiçbir seçimde AKP ye oy vermedim ama koskoca Malatya Vilayetinin bir kent meydanına kavuşturulacağına katılıyorum.İnönü Stadının yıkımında belki tören yapılması eleştirilebilir.Ancak Malatyanın yepyeni bir Stadyumu varsa bu eski stadın Millet Bahçesi yapılmasının neresi kötü.Ayrıca Ziraat bankası ve Esenlik marketin yıkımından sonra o koca meydanın altına bir otopark yapılamazmı?
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (5 yıl önce)
    Habermi yapıyorsunuz yorummu belli değil.Çok güzel bir meydan olacak daha ne istiyorsunuz.Bir kaç kişi yıkılmasın dedi diye sanki bütün vatandaş karşıymış gibi haber yapıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Bu yikilacak binaya gecen sene dunyanin masrafi yapildi. O zaman akliniz neredeydi bunun vebali kimin boynuna yeri geldigi zaman Hz. Ömer adaletinden bahsedip mangalda kül birakmayan zihniyet simdi nerede. Gunah kardesim bunun hesabini kim verecek. Sayet hakkim varsa helal etmiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    hacı başkan'ın gider ayak yapacağı en güzel iyilik olur. tıpkı cemal akın'ın eski belediye binasını yıkıp meydan yapması gibi. ne yani öyle kalıp sonra birilerine peş keş mi çekilsin? yıkım kararı doğru. yeşil alanı bol bir meydan yapılmalı altı da avm'lerdeki gibi kapalı oto park olabilir. aynen devam hacı başkan bu millet sana dua eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • hilmi (5 yıl önce)
    İKİ KELİMEYLE "YIKIM EKİBİ"
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıççı (5 yıl önce)
    Törensizde yıkım mı olurmuş, kimsenin haberi olmaz ki !!
    0
    0
    Yanıtla
  • KENAN (5 yıl önce)
    2017 DE TADİLAT YAP 2018 DE YIK DEVLETİN MALI DENİZ YEMEYEN ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Kagan Cakir (5 yıl önce)
    „Eski belediye başkanlarından Avukat Cemal Akın’ın, Malatya yakın tarihinin önemli yapılarından biri olmasına rağmen, 2009 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyeceğinin ortaya çıkmasının ardından, yeni hizmet binasına taşındıktan sonra bir gece yıktırıp yerle bir ettiği eski belediye binasının da bulunduğu alanda“ lütfen haberin bu kisminda belirtilen sebebin dugrulugunu arastirin ve öyle haber yapin. Yalan Häberle suçtur
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (5 yıl önce)
    Manşetiniz harika ?
    0
    0
    Yanıtla
  • SenarisT (5 yıl önce)
    Nasıl yani ? Bu doğru haber mi ? Teyit edildi mi ? Ne demek tören duzenlenmeyecek! Bunu hakaret sayariz!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Eğer buradaki yıkılacak ywrde iğnenin ucu kadar Benim hakkım var ise haram zıkkım olsun onlara ister mehter marşı ile yıksınlar yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer (5 yıl önce)
    Haci Uğur Polat Gitti Tören düzenlenmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa selim (5 yıl önce)
    Şehrin betonlaştığı bir dönemde tam merkezde insanların nefes alabileceği bir yeşil alanın olması kadar güzel ne olabilir ki? Bence doğru bir karar.
    0
    0
    Yanıtla
  • DRIJANLI (5 yıl önce)
    Meşale yakarlar artık Vali bey izin verirse
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Yıkın 18 katlı bina yapın.Ayıp olur sonra. Hemen karşısında ikizi var üzülür. Kernek parkının yanındaki binada üzülür. Beyler zamanınızı üretim yapacak yatırımları düşünmeye harcayın üretmeyenin geleceği olmaz. Hazıra dağ dayanmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sami (5 yıl önce)
    Malatyadaki 40-50 senelik yapilarin ayni sekilde yikilip yeniden duzenleme yapilmasi gerekiyor. Yikildikca eski kohne yapilardan kurtulacagiz. Malatya daha da guzellesecek. Cemal Akın'ın Malatya'daki en faydali isi de eski belediye binasini yikmak olmustu. Cok takdir etmistim o zaman.
    0
    0
    Yanıtla