SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kez Vali Konağı Önü!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, doğalgaz şebeke döşeme çalışmalarının "plansız, programsız, özensiz, duyarsız ve de denetimsiz" bir şekilde sürdürüldüğüne ilişkin şikayetler, bu konuda sorumluluk taşıması gereken Valilik ve Belediye gibi resmi makamlardan gerekli karşılığı ve ilgiyi görmezken, son bir örnek de Vali Halil İbrahim Daşöz'ün ikamet ettiği "Vali Konağı" önündeki caddede yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta Cuma akşamı, belediye önünde açıldıktan sonra tam kapatılmadığı için trafiği alt üst eden, trafik görevlilerinin "Öğleden önce uyardık, tutanak tuttuk!.." yakınmalarının telsizden dinlendiği ve malatyahaber.com'da "Hiç Değilse Kapınızın Önünü.." başlığıyla haberleştirilen olaydan sonra, Vali Konağı önünde yaşanan durum, Malatya'nın "perişan" halini ortaya koyuyor.

Orgeneral Mehmet Buyruk Caddesi adını taşıyan, Vali Konağı önündeki caddede, yaklaşık 10 gün önce "bitirilen" doğalgaz şebeke çalışmaları, üzeri de asfaltlanan kanalların tekrar kazılmasıyla, çevre sakinlerini ve önemli bir ulaşım güzergahı olan bu caddeyi kullanan araç sürücülerini şaşkına çevirdi.

Çevre güvenliğine dikkat edilmeden kazılan doğalgaz kanallarına bir örnek olarak geçtiğimiz haftalarda, Vali Konağı önü görüntüleriyle gündeme gelen bu bölge, son 3 gündür yeniden kazılmaya ve ulaşımı aksatmaya başladı. Caddenin, Vali Konağı civarındaki bölümünde açılan kanalların yanında, daha önce "döşenen" çelik boruların yenileri dikkat çekerken, Orduevi ile Turgut Özal Camii (eski Meteoroloji) arasındaki bölgede yeniden kazılan kanallara, çelik ana boruların yanı sıra, polietilen maddeden yapılmış tali boruların yerleştirilmekte olduğu gözlendi.

Bazı semt sakinleri, bu bölgeki bazı ana çelik boruların gece yarısından sonra söküldüğünü öne sürerken, bu durumu daha önceki çalışmanın "eksik" yapıldığını gösterdiği iddiasında bulundular.

Yeniden kazılan kanallara, ana borunun yanı sıra çeşitli çapta "tali" hat borularının yerleştirilmesi de, bu çalışmaların belli bir program ve plan dahilinde, özenli yapılmadığı iddialarının kanıtı olarak gösterildi.

Caddede yeniden kazılan kanalların başına konulan, gaz dağıtım şirketi PEGAZ imzalı, "Biraz rahatsızlık veriyoruz ama sizi doğalgazın rahatlığına kavuşturuyoruz.." yazılı levha ise, tepkilere yolaçıyor.

Bu arada, Malatya'nın her tarafında görüldüğü gibi, Vali Konağı önünde de "ironik" bir şekilde "tekrar" kazısıyla gündeme gelen "özensiz" çalışma iddiası konusunda ilgili makamların ve şirketin açıklamasının ne olacağı merak ediliyor.

FOTO: 19 Kasım Pazar günü Mehmet Buyruk Caddesi'nden çekilen görüntüler..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız