SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Kilitlerin Kırılmasıdır'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müftülüğü tarafından Muharrem Orucu nedeniyle iftar yemeği verildi.

Malatya İl Müftülüğü tarafından, Malatya Belediyesi'nin verdiği destek ile Dede Korkut Parkı'nda, Alevi cemaatinin önde gelen vakıf yönetici ve üyelerine iftar yemeği verildi.İftar yemeğine Vali Yardımcısı Erdinç Filiz, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesrikoğlu, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Zeynel Abidin Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli ve CEM Vakfı Şube Başkanı Eşref Doğan, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile kalabalık bir topluluk katıldı.

CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, verilen iftar yemeği ile ilgili olarak, Malatya'da nefret kapılarını kırıldığını anlatarak, "Sayın Müftü ve Belediye Başkanımızın yaptıkları aslında kilitli olan kalplerin açılması, bu kilitlerin kırılması anlamına da gelmektedir" dedi

İl Müftüsü Bekir Gerek ise, "Biz 6 senedir hem Ramazan ayında hem de Muharrem ayında iftar programları düzenlemekteyiz. Bu iftar programlarında birbirimize kendi düşünce ve inanç dünyamıza empoze etmek gibi bir gayemiz yoktur. Hangi kültür, mezhep, dilden, ırktan olursak olalım, aynı geminin farklı farklı odalarında bulunan insanlarız. Zaman zaman bir araya gelme, duygu ve düşüncelerimizi paylaşma, kardeşliğimizi hatırlatma, pekiştirme, aramızdaki dostluğu kuvvetlendirmek adına çok önemlidir. Biz bu iftarlarla sevgi ve kardeşliğimizi pekiştirmeye çalıştık. Yoksa bir odadan bulunanları diğer bir odaya geçirmek gibi bir düşüncemiz olmadı, olamaz da. Bizim zaten dinimiz bir, kitabımız bir, vatanımız bir, bayrağımız bir… binlerce ortak birimiz var. Bizler, Ramazan ayında birlikte iftarımızı açığımız gibi bu günde aynı sofrada iftarımızı hep beraber açmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bu mutluluğu yaşama ve yaşattırmada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunar ve bu hayırlı güzel birlikteliğin bundan sonrada devam edip diğer illerimize model olmasını dilerim." şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız