SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Kiralama Değil Peşkeş!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:39:02
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da bazı köy meralarının 49 yıllık kiralama usulüyle devredilecek olmasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı Enver Kiraz, bu işlemin durdurulması gerektiğini söyledi.
 
Dedeyazı köyünde bir açıklama yapan Kiraz şöyle dedi:
 
"Geçen yıllarda Akçadağ, Doğanşehir, Yazıhan Bölgelerinde ağırlıklı olmak üzere önemli yüz ölçüme sahip meralar birilerine satıldı. Yine yarın Akçadağ ilçesi Yağmurlu köyünde 8 mera parseli, Ilıcak köyünde 3 mera parseli, Battalgazi ilçesi Şişman köyünde 1 mera parselini, Yeşilyurt ilçesi Kuşdoğan köyünde 2 mera parselini, Doğanşehir ilçesi Reşadiye köyünde 2 mera parselini, Dedeyazı köyünde 2 mera parselini ve merkez Samanköy'de 2 mera parseli 49 yıllık kiralama usulüyle birilerine peşkeş çekilecektir. Şu an Doğanşehir ilçemizin Dedeyazı köyünde yaklaşık 5 bin hayvanın yer aldığı biliyoruz. Bu meralar bu köylülerimizin on yıllardır hayvanlarını otlattıkları alanlardır. Meralar köylerimizin,köylülerimizin öz malıdır. Her ne sebeple olursa olsun meralar satılamaz.Çünkü bir taraftan AKP iktidarı biz hayvancılığı destekliyoruz diyor bir taraftar görüldüğü gibi hayvancılığı bitiriyor.Bu nasıl bir hayvancılığı geliştirme modeli bilen var mı?.Buraları sattıklarında bu hayvanlar nerelerde otlatılacak.Bu insanları düşünen var mı?. Gelinen noktada meraları da satarak hayvancılıkta yapma diyorsun. Ben senin meralarını birilerine kiralarım, sen de git o kiraladığım kişiye çalış kardeşim. Ne işin var üretiyorsun. Ne işin var hayvancılık yapıyorsun.Diyorsun.Bu anlayış,bu düşünce yanlıştır.Biz bu satışa karşıyız.Adını koymuşlar 49 yıllık kiralama.Bu nasıl bir kiralama bilen var mı?.Ben açıkça söylüyorum bu kiralama değil birilerine peşkeştir.Çıkmış birileri hayvancılık gelişecek diyor.Bankalardan destek veriyoruz diyor.Böyle destek olmaz.Çiftçiyi,üreticiyi mağdur eden bir sistem,model olmaz. Son yıllarda ülkemizde 44 milyon hektarlık mera alanımız 14 milyon hektar alana düşmüştür.Zaten hayvanların bir çoğu dışarıdan geliyor,köylüyü bu hükümet düşünmüyor ve iyice meraları peşkeş çekerek yabancı devletlerden hayvan getirmeye zorluyor.Yapılması gereken köylüyü, çiftçiyi, her geçen gün yoksulluk batağına sürüklemek olmamalı. Hayvancılığa, çiftçiye destek verilmeli. Çiftçi, köylü gelir sağlayarak üretmeli, mutlu bir yaşam sürmeli. Bu çerçevede yarın yapılacak mera satışları durdurulmalı, bu yanlıştan dönülmelidir."
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız