SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Kitap 579 Yıllık" İddiası

0
Güncellendi - 2017-04-07 03:24:44
A- A+ PAYLAŞ

  • Bitlisli vatandaş, elindeki Osmanlıca kitapta Hz. Muhammed ve Battal Gazi'nin hayatının anlatıldığını söylüyor.

Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Yeniköprü köyünde ikamet eden Selahattin İşler isimli vatandaş, dedesinden kalma  ve 579 yıllık olduğunu iddia ettiği Osmanlıca kitabını Türkçe'ye çevirerek gelecek nesillere aktarmak istiyor.

65 yaşındaki Selahattin İşler, "Bu kitapta Peygamber Efendimizin (sav) ve Battal Gazi'nin hayatı anlatılıyor. Atadan kalma bir yadigardır. Osmanlıca bilmiyordum. Merak ederek okumaya başladığım kitap sayesinde şimdi Osmanlıca kitabını rahatlıkla okuyabiliyorum. Çok güzel bir eserdir. Hicri 852 senesinde yazılmış. O zamandan şimdiye kadar intikal ederek elimize geçti. Bu kitabı Türkçeye çevirmeme yetkililer yardımcı olursa sevinirim. Bu sayede herkes kitabı okuyabilir. Çok kıymetli bir kitaptır. Bu kitabı Türkçeye çevirmek için yardım bekliyorum. Köyde de kitabı merak edip gelenler oluyor. Zaman zaman gelen köylülere kitap okuyorum. Malatya'da dünyaya gelen Battal Gazi'den de kitap oldukça bahsediyor. Batta Gazi hayatı boyunca din için, millet için, vatan için Bizanslılarla savaşmış. Kısacası kitapta Battal Gazi'nin doğumundan ölümüne kadar hayatını anlatıyor. Yalnız kitabın kim tarafından, ne zaman yazıldığını bilmiyoruz. Kitapta aynı sayfada hem Peygamberimiz hem de Battal Gazi hakkında bilgiler veriyor. Çok muazzam bir kitaptır" dedi.

Bitlis, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • malatyalı (6 yıl önce)
    matbaa baskısı en fazla 150 yıllıktır.vatandaş bunun579 yıllık değilde 1579 yıllık olduğunu da iddia edebilir.el yazması olsa idi.osmanlıca matbaa baskıları 19.yy da vardır.editörün bunu bilmemesi imkansız
    0
    0
    Yanıtla
  • battalgazi (6 yıl önce)
    böyle bir kitabın eskimalatya da bulunan Karahan mahallesi camii de bulunduğu rahmetli dedem bundan 35 yıl önce anlatmıştı namaz dan sonra imam kitabı okuyarak cemaate tercüme edermiş ama sonra kitabın kaybolduğunu anlatmıştı
    0
    0
    Yanıtla
  • Polat (6 yıl önce)
    Ihtimal dışı o kadar yıllik değill
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)Polat isimli kullanıcı yorumuna
    Bu kitap matbaa baskısı. En fazla 100-110 yıılık bir kitap. Kapak sayfasını göremiyoruz, ama daha eskisi bende de var. Kitap büyük ihtimalle "Kitab-ı Muhammediye"
    0
    0
    Yanıtla