SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Kitaplardan Öğrenilmez"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:57:46
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da düzenlenen Aile Çiftçiliği Bölge Çalıştayı tamamlandı. 

Altın Kayısı Oteli’nde düzenlenen Aile Çiftçiliği Bölge Çalıştayını değerlendiren Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, "Aile çiftçiliği; hem gelişen hem de gelişmekte olan ülkelerde gıda üretim sektöründe tarımın en etkin birimlerinden biridir. Bu nedenle sosyal ekonomik ve kültürel bakımdan bir öneme sahiptir. Akraba ilişkileri ve aile işçiliği aile çiftçiliğinin en güçlü yönleridir. Ülkeye ve kırsal ekonomiye çeşitli katkılar sağlamaktadır. Yüksek kalitede çeşitli ürünlerin sürekli tedarikçisi olan aile çiftçileri gıda güvenliğini de desteklemektedir. Aynı zamanda kırsal ekonominin canlanmasını sağladığı gibi arazinin uzun vadede çevresel açıdan korunmasına yardımcı olmaktadır. Aile işletmeciliğinde hayvanıyla, toprağıyla bir aidiyet duygusu söz konusudur. O kültür nesilden nesile taşınır. Bu birikim bu deneyim kitaplardan öğrenilmez.

Bakanlığımız ÇKS verilerine göre geçimini çiftçilikle sağlayan 2 milyon 214 bin 390 çiftçi mevcuttur.

1990 yılında Türkiye'de istihdam edilenlerin yüzde 46' sı tarım sektöründe çalışırken, günümüzde yaklaşık yüzde 24' ü tarım sektöründe çalışmaktadır. İstihdamda tarım sektörünün payı son 20 yılda yaklaşık yüzde 50 azalmasına rağmen 4 kişiden 1 tanesi tarım sektöründe istihdam edilmektedir.

Aile Çiftçiliğine yönelik çalışmalar kapsamında Bakanlığımızca Türkiye genelinde Bölgesel Çalıştay düzenlenmesi için 9 Tarım Bölgesi belirlenmiş koordinatör il ve çalıştay kapsamında bunlara bağlı olarak çalışacak iller Bakanlığımızca belirlenmiştir. 8.Tarım Bölgesi Malatya Koordinatörlüğünde Adıyaman, Elazığ, Sivas, Tokat ve Tunceli İlleri olarak belirlenmiştir.

Bölgesel Çalıştaylar sonunda Aile Çiftçiliğine yönelik Ulusal Bilgi Deposu oluşturulacak ve Ankara'da ulusal düzeyde kapanış çalıştayı düzenlenerek, "Sürdürülebilir Aile Çiftçiliğine" yönelik genel değerlendirme ve Bakanlık strateji önceliklerine göre eylem planı oluşturulacaktır” dedi.

Aile Çiftçiliği Bölge Çalıştayı’nda çalışma grupları şu konuları ele aldı:

Aile Çiftçiliği Açısından Bölgesel Örgütlenme-Finansman-Destekler. Moderatör : Prof.Dr.Bayram Murat Asma (İnönü Üniversitesi)

Aile Çiftçiliği Açısından Bölgesel Pazarlama-Ürün Değerlendirme-Değer Zinciri. Moderatör : Doç.Dr. Fatih AKDEMİR (İnönü Üniversitesi)

Aile Çiftçiliği Açısından Bölgesel Kadın İşgücü, Çocuk İşçiliği, Kayıt Altına Alma. Moderatör : Prof.Dr. Abdullah Korkmaz (İnönü Üniversitesi)

Aile Çiftçiliği Açısından Bölgesel Eğitim-Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri. Moderatör : Prof.Dr. İbrahim Gezer (İnönü Üniversitesi).”

Çalıştayın öğleden sonraki bölümünde gruplar tarafından tespit edilen sorunlar ve öneriler katılımcılara okundu ve Bakanlığa sunulmak üzere rapor haline getirildi.

Program sonunda, Ali Selvi ve katılımcı illerin Şube Müdürleri tarafından Çalıştayda Modöratörlük yapan akademisyenlerimize plaket takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız