SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Konaklar Onarılıyor mu?

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:02:33
Bu Konaklar Onarılıyor mu?
A- A+ PAYLAŞ

Beşkonaklar'ın karşısındaki eski konaklarda restorasyon çalışmaları devam ederken, bazıları çok ciddi anlamda yıpranmış olan konaklarda gereken onarımın yapılmadığı, sadece "yeni" bir görüntünün ortaya çıkması için çaba gösterildiği iddia ediliyor.

Semte adını veren ve yıllar önce restore edilen Beşkonaklar'da yapılan özenli çalışmanın, bu konakların karşı sırasında bulunan ve bu yıl çalışma yapılan konaklarda olmadığı, çok yıpranmış olan bu konaklarda sağlamlaştırıcı ve dayanıklılığı artırıcı bir işlem yapılmadığı, sıva ve boya ile görüntünün yenileştirildiği öne sürülüyor.

Bu arada Gündüzbey beldesinde sokak sağlıklılaştırılması çalışması kapsamında restore edildiği belirtilen özgün mimarili eski evlerde de dayanıklılığı artıracak onarımlar yapılmadığı, ahşap unsurların boya- vernik vs. ile yenileştirilmeye çalışıldığı eleştirileri dile getirilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız