SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Kongre Kolaylık Getirecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:44:40
A- A+ PAYLAŞ

nönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları anabilim Dalı ile Türk Çocuk Gastroenteroloji Hepatoloji ve Beslenme Derneğinin birlikte düzenledikleri 10'uncu Ulusal Çocuk Gastroenteroloji Hepatoloji ve Beslenme Kongresi yapıldı. 

Anemon Malatya Hotel’de gerçekleştirilen kongreye, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Karabiber, Türk Çocuk Gastroenteroloji Hepatoloji ve Beslenme Derneği Başkanı Prof. Dr. Buket Dalgıç ve çok sayıda davetli akademisyen katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan kongre başkanı İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Selimoğlu, "Kongreler, emeklerimizin belgelendiği ve bilgilerimizin paylaşıldığı ortamlardır. Bu kongrede karaciğer naklinde söz sahibi bir merkez olmamız nedeniyle tüm detayların konuşulacağı bir 'Çocuk Karaciğer Nakli Kursu' gerçekleştirmekteyiz. Kongre bilimsel içeriğimizi, hem çocuk gastroenterologlarının en yeni bilgi ve gelişmeleri takip etmesini hem de çocuk hekimi ve aile hekimi meslektaşlarımızın günlük pratiklerinde sık karşılaştıkları gastroenteroloji, hepatoloji ve beslenme ile ilgili problemleri çözebilmelerini hedefleyerek oluşturuyoruz. Bu kongre hem ince detayları ile çocuk gastroenterologlarını cezb edecek hem de gastroenterolog olmayan hekimlere hasta yaklaşımlarında büyük kolaylıklar getirecektir" ifadelerini kullandı.

Genel cerrahi konusunda dünyada ve ülkemizde yaşanan bilimsel gelişmelerin değerlendirildiği bu ve benzeri bilimsel etkinliklerle aynı zamanda tanışma ve kaynaşma ortamının da sağlandığını belirten İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde gerçekleştirilen karaciğer nakli konusunda bilgiler verdi.

Yapılan konuşmalardan sonra kongrenin bilimsel etkinliğine geçildi ve akademisyenler, Türkiye ve dünyada karaciğer naklinde son durum, dünyada ve Türkiye'de organ paylaşım sistemi, karaciğer nakil endikasyonları ve kontrendikasyonları, karaciğer nakli öncesi hazırlık, son dönem karaciğer hastalığında köprü tedaviler, pediatrik karaciğer nakil tekniği ve terminoloji, karaciğer nakli sonrası yoğun bakım izlemi, enfeksiyonların önlenmesi ve yönetimi, immünosüpresyon, rejeksiyon, vasküler ve biliyer komplikasyonlar ve karaciğer nakli sonrası uzun dönemde izlem konularında bilgiler verdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız