SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Konu Çok Su Götürür!.'

A- A+ PAYLAŞ

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, türbanlı öğrencilerin Eczacılık Fakültesi Dekanı tarafından ‘ikna odalarında ikna’ edildiği şeklinde Akit Gazetesi’nde çıkan haberleri yalanladı:

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Akit Gazetesi’nin Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göknur Aktay’ın, türbanlı öğrenciler hakkında tutanak tuttuğu ve ikna odalarında ikna edildiği iddialarını içeren ve Prof. Akay üzerinden yaklaşık 30 bin öğrencinin eğitim gördüğü İnönü Üniversitesi’ni karalayan ‘Küstah Dekan’ başlığı ile yayınlanan habere tepki gösterdi.

"İkna odaları gibi çağdışı yaklaşımların üniversitemizde zemin bulması mümkün değildir" diyen Rektör Prof. Dr. Çelik, söz konusu haberler üzerine inceleme başlattıklarını bildirdi.

Haberde iddia edildi üzere, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Akay’ın türbanlı öğrenciler hakkında tutanak tuttuğuna dair kendisine herhangi bir bilginin gelmediğini söyleyen Rektör Çelik, şöyle konuştu:

"İnönü Üniversitesi yönetimi, son yıllarda izlediği hoşgörülü, dengeli ve demokratik yönetim anlayışı ile üniversiteyi huzur ve barışın egemen olduğu akademik ortama kavuşturmuştur.

Üniversite yönetimi sadece kurum içerisinde huzurun sağlanması ile yetinmeyerek Malatyalı işadamları, sivil toplum kuruluşları, yerel ve kamu yöneticileri ile de samimi ve içten diyaloglar kurarak bir atılım süreci yakalamıştır.

Ulusal bir basın organında yer alan haberde üniversitemiz öğrencilerinin kılık-kıyafetleri nedeni ile sorun yaşadıkları ifade edilmiştir. Her kurum ve kişi ile barışık bir yönetim anlayışını benimsemiş yönetimimizin öğrencilerimizin kılık-kıyafetine karşı olumsuz tavır alması düşünülemez. Çağdaş eğitim yuvası olan üniversitemizdeki kız öğrencilerimizin kıyafetleri diğer çağdaş üniversite uygulamalarıyla farklılık göstermemektedir.

Yine adı geçen basın organındaki iddiaya göre “ikna odaları” gibi anlamsız ve yakışıksız tutum ve tavırların üniversitemizde zemin bulması da mümkün değildir.

Geçmişinde birçok sıkıntıların yaşandığı üniversitemizde geçiş döneminde bazı yanlış anlamaların ve anlaşılmaların olmasının yaşanan sürecin doğasından kaynaklanmış olabileceği de göz ardı edilmemelidir.

Sonuç olarak, akademik özgürlük ortamı ve demokratik üniversite anlayışının egemen kılınmaya çalışıldığı üniversitemizde hiçbir öğrencimizin kılık ve kıyafetinden dolayı öğrenim hakkından yoksun bırakılmaları ve farklı bir uygulamaya maruz kalmalarını kabul etmemiz mümkün değildir. Basında yer alan haberde sözü edilen dekan ile ilgili tarafımdan inceleme başlatılmış olup incelemenin sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Üniversitemiz ile ilgili görülen eksikliklerin ya da yanlışlıkların medya ve diğer kuruluşlarla paylaşılmadan önce üniversite yönetimi ile paylaşılmasının samimiyetin bir göstergesi olarak algılanacağından ve gerekli olanın yapılacağından kimsenin kuşkusu olmamalıdır.”

“BU KONU ÇOK SU GÖTÜRÜR”
Daha sonra konuya ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rektör Prof. Çelik, Eczacılık Fakültesi Dekan’ı Prof. Akay’ın türbanlı öğrenciler hakkında tutanak tuttuğuna ilişkin kendisine herhangi bir belgenin gelip gelmediğini sorulması üzerine “Bana böyle bir tutanak gelmedi. Bu konuda bir şey almadım. Dekanımız yıllık iznini kullanıyor. Yurt dışında geldiğinde sanırım konu ile ilgili açıklamada bulunacaktır. Söz konusu gazeteye tekzip mi yollayacaktır artık, yoksa açıklama mı yapacaktır bilemiyorum’ dedi.

Basın mensuplarının, gazetenin haberinde yaklaşık 30 bin öğrencinin okuduğu İnönü Üniversitesi’ni de karalayıcı ve suçlayıcı ifadeler bulunduğunu, bu nedenle suç duyurusunda bulunup bulunmayacaklarını sorması üzerine de Rektör Çelik, İnönü Üniversitesi hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek şu yanıtı verdi:

“Bu konu çok su götürdüğü için o konuda fazla bir şey söylemek istemiyorum. Sadece inceleme başlatıldığını belirtmek istiyorum. Doğal olarak bir medya organında üniversiteyi, üniversitede görev yapan bir yöneticiyi ve dolaylı olarak üniversiteyi suçlayıcı bir itham çıktığı zaman yönetim olarak bunun arkasında durmak zorundayız. Kaldı ki YÖK’e bir ihbardır. Dolayısıyla üniversite rektörlüğü olarak bu konuyu incelemek zorundayız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız