SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Konuda Gayet Başarılılar"

0
Güncellendi - 2016-08-17 17:29:16
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette, Malatya ve Battalgazi ilçesinin yanı sıra gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Malatya’nın kadim bir medeniyeti bünyesinde barındırdığını belirterek, “Malatya’ya başkanımızla birlikte geldik. Taziye ziyaretlerimiz ve dost ziyaretlerimiz vardı. Vali beye bir hayırlı olsun ziyaretinde bulunacağım. Bu vesile ile Selahattin Başkanımızı da makamında ziyaret edip, kendisine tekrar hayır dileklerimiz sunmak üzere buradayız. Tabii ki deneyimli bir başkan olarak çalışmalarını sürdürüyor. Daha büyük bir mesuliyeti devraldı. Çünkü Battalgazi geçmişte daha küçük ölçekli bir ilçemizdi. Ama oradaki çalışmaları, gayretleri bugün Battalgazi bir kısım illerin nüfusundan çok daha büyük olan bir ilçede hizmet etme imkanını kendisine nasip etti. Bu konuda kendisine başarılar diliyoruz. Tarihi mekanların olduğu Malatya Türkiye’mizin en güzel şehirlerinden birisidir. Kadim bir medeniyeti bünyesinde barındırıyor. Selçuklu, Osmanlı ve daha öncesinden gelen medeniyet birikimleri burada yeşeriyor. Bunun üzerine Cumhuriyetimizle birlikte yeni bir medeniyeti tekrar onların üzerine koyarak inşa ediyoruz. İnşallah hep birlikte bu süreç içerisinde beraberce çalışarak, birimizi diğerimize ekleyerek, hani diyoruz ya, ‘bir olalım diri olalım, iri olalım’ diye inşallah bu güzellikleri ilçe belediyelerimiz, büyükşehir belediyemiz, valiliğimiz ve hükümetimiz hep birlikte halkımıza en güzel hizmet etme imkanını bulacağız. Bizim düsturumuz AK Parti olarak halka hizmet, hakka hizmet düsturudur. Bugün Türkiye’ye vermiş olduğumuz bu başarıların temelinde bu mahalli idarelerdeki başarılarımız yaratmaktadır. Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediyesinde görev yaptığı süre içerisindeki yaptıkları hizmetler milletimizin hafızasında en güzel bir şekilde yer etmiştir. Bunu diğer bütün belediye başkanlarımızda Cumhurbaşkanımızı örnek alarak sürdürüyorlar. Ve bu konuda da gayet başarılar. Arkadaşlarımıza tekraren tebriklerimi şükranlarımı ifade ediyorum” dedi.

Pakdil, 15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişimi ve kalkışmaya değinerek, “15 Temmuz sürecinde bir darbe girişimine maruz kalan ülkemiz için aziz milletimiz için, devletimiz için geçmiş olsun diyorum. Bu süre içerisinde bu işe kalkışanlar, bu ihaneti yapanlar tabii ki adaletin huzurunda hesaplarını vereceklerdir. Allah bu memleketimizi büyük bir tehlikeden korumuştur. Rabbim bir daha bizlere bu günleri göstermesin. Türk milleti bu süreç içerisinde 1 aylık zamanda milli irade ve demokrasi konusunda sınavını başarı ile geçmiştir. Canı pahasına, millet iradesini korumuştur. Demokrasisini korumuştur. Cumhuriyeti’ni korumuştur. Ve fırsatçılara imkan vermemiştir. Ve bundan sonrada vermeyecektir. İnşallah hep birlikte 21.yüzyılın Türkiye’sini yeni bir medeniyetimizi beraberce inşa edeceğiz.Bu hususta yerel  yönetimlerimize de çok ciddi  görevler düşmektedir” diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Başkan Vekilimiz burada görmekten ve ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Belediyemize ve Malatya’mıza hoş geldiniz diyorum. Kendileri Meclis Başkan vekilliği döneminde, gerek şimdi Parlamenterler Birliği Başkanlığı süreci içerisinde Malatya ile ilgili, Battalgazi ile ilgili sorunları hep yakinen mütala olmuştur ve takip noktasında hep bizim yardımcımız olmuştur. Biz Battalgazi halkı adına kendisine müteşekkir olduğumuzu belirtmek istiyorum. Kendilerini burada görmekten ve ağırlamaktan dolayı da büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Kendileri Malatya’mıza ayrıca bir gönül bağı olduğunu biliyoruz. Sık sık Malatya ziyaretlerini  hep eda eder .Biz bu anlamda da kendilerine teşekkür ediyoruz. Biraz evvel kendilerinin ifade ettiği gibi, hakikaten büyük bir medeniyetin üzerinde oturuyoruz. Bu medeniyetin bilinci ve sorumluluğu içerisinde hareket etme gerektiğine de inanıyoruz. Bir Belediye Başkanının sadece günü ve seçildiği dönem içinde 5 yıllık bir dönem süreci olmadığını, geçmiş bin yılların belediye başkanı nasıl olunur, gelecek yüzyılların belediye başkanı nasıl olunur. O anlayış, o felsefe ve vizyon içerisinde hareket etmemiz gerektiğinin bilinci içerisindeyiz. İnşallah Malatya’mızı daha güzel, daha aydınlık yarınlara ulaştırma noktasında Sayın Başkan Vekilimiz ve başkanımızla birlikte el ele verip, güzel hizmetler yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişimi ve kalkışmaya değinen Başkan Gürkan, “Biraz evvel sayın başkanımızda ifade buyurdukları gibi 15 Temmuz’da memleketimiz üzerine çökme durumunda olan karabulutları milletimizin kararlı ve iradesi sayesinde dağıtılmıştır. Temennimiz ve dileğimiz odur ki bir daha memleketimizde bu tür musibetlerin olmamasıdır. Milletimizin demokrasiye sahip çıkma noktasındaki kararlılığı da hakikaten millet olma şuurunun en güzel şekilde tezahür etmesinin, en güzel örneğini göstermesi noktasında da bu milletle ne kadar onur duysak, ne kadar şeref duysak azdır diyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Gürkan, ziyaret sonrası Pakdil’e Medeniyet Ağacı hakkında bilgiler verdi. Pakdil ise, Medeniyet Ağacı’nı çok beğendiğini ifade etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız