SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Konuda İlk STK Raporu'

A- A+ PAYLAŞ

"Malatya Vizyon 2023" başlıklı rapor yayınlandı.

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) Derneği Başkanı Prof.Dr. İbrahim Gezer, dernek merkezi İstanbulluoğlu Konağı'nda Malatya Vizyon 2023" başlıklı raporu hazırlayanlarla birlikte ortak basın açıklaması yaptı.

BİLSAM Başkanı Gezer, "Malatya Vizyon 2023" başlıklı rapor "Araştırma Raporları" serimizin ikinci çalışmasıdır. Bildiğiniz gibi bu serinin ilk çalışması olan "Malatya Kayısı Raporu"muz 2009 yılında yayımlanmıştır. "Malatya Sağlık Raporu" ve "Malatya Ulaşım Raporu" çalışmalarımız ise devam etmektedir. Malatya Vizyon 2023 başlıklı bu raporumuz ülkemizde bir il ile ilgili olarak bir STK tarafından bu boyutta hazırlanan ilk rapor olma özelliği taşımaktadır. İlimizle ilgili çok sayıda veri, analiz,
değerlendirme, tespit ve projeksiyon içeren bu raporun diğer bir özelliği ise katılımcı bir yaklaşımla hazırlanmış olmasıdır. Raporun hazırlanması sürecinde ilimizden konuyla ilgili yaklaşık 100 kişiyle gruplar halinde görüşülmüş ve raporun bazı bölümleri beraberce olgunlaştırılmıştır" ifadelerini kullandı.

"Yaklaşık iki yıllık bir yoğun çalışma süreci sonunda hazırlanan bu rapor 96 tablo, 17 şekil ve 3 harita, 20 bölüm ve 190 sayfadan oluşmaktaktadır" diyen Prof.Dr. İbrahim Gezer, aşağıda adı ve soyadı belirtilen kişiler tarafından raporun hazırlandığını belirtti : "Prof. Dr. İbrahim Gezer (Öğretim Üyesi), Şemsettin Özcan (TÜİK Malatya Bölge Eski Müdürü) Orhan Tuğrulca (Eğitim Yöneticisi), Kemal Özbudak (Endüstri Müh. Özel Sektör Temsilcisi) Aydan Aksoğan Korkmaz (Maden Yüksek Müh. Öğr. Grv.), Sait Kabadayı (TSO Emekli Genel Sekreteri)."

Malatya Vizyon 2023 raporunun, Malatya İlinin Genel Özellikleri, Malatya'nın Stratejik Unsurları; Malatya'nın Gerçekleştirdiği Önemli Projeler, Malatya'da Eğitim, Kültür, Çevre ve Orman; Malatya'da Tarım, Sanayi ve Hizmetler Sektörü; Malatya'da Ulaşım ve Altyapı; İşsizlik, İstihdam, Yoksulluk ve Sosyal Hizmetler; Malatya'nın Gelişim Eksenleri ve Öne Çıkan Sektörlerin yer aldığını vurgulayan Gezer, "Malatya 2023 Vizyon Önerisi; Malatya SWOT Analizi ve Malatya İçin Proje Önerileri gibi bölümlerden oluşmaktadır. Raporun baskı giderleri Fırat Kalkınma Ajansı tarafından karşılanmıştır. Bu vesileyle başta FKA Genel Sekreteri Fethi Altunyuva Bey başta olmak üzere Fırat Kalkınma Ajansı yetkililerine, Forum Malatya toplantıları katılımcılarına, İlhami Polat, Esma Gözalıcı, İsa Akgül ve Fatih Doğan'a ve rapora emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklindie açıklamasını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız