SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Köyün İçmesuyu Yasak!

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:45:13
Bu Köyün İçmesuyu Yasak!
A- A+ PAYLAŞ
Yeşilyurt ilçesine bağlı Cumhuriyet Örnek Köy'de birçok kişinin hastalanmasına yolaçan olayın içmesuyundan kaynaklandığı değerlendirilirken, suyun kullanılması ikinci bir duyuruya kadar engellendi.
 
Köyde 15 kişinin hastalandığı, bu kişilere Tularemi teşhisi konulduğu ve bunun muhtemelen suyla temas eden bir hayvan leşinden kaynaklandığı öne sürülürken, köy muhtarı Mustafa Aslan, içmesuyu kaynağı ve çevresini korumaya, koşulları iyileştirmeye yönelik çalışma yapmadıkları için Özel İdare'yi suçladı. Aslan, “Yıllardır su sorunumuz sürüyor. İl Özel idaresine defalarca başvuru yaptık. Ama nafile. Köyümüze en ufak bir hizmeti dahi alamıyoruz. Özel İdare bize üvey evlat muamelesi yapıyor” dedi.
 
225 haneli, 1500 nüfuslu köyde ortaya çıkan hastalığın ardından yetkililerce köy şebekesinden içmesuyu içilmemesi duyurulurken, hastalanan köylülerden Şehribah Tohum ve Perihan Özdemir, "10 gündür tedavi görüyoruz. Ateşimiz düşmedi." diye konuştular
 
Hastalığın köy içmesuyuna düşmüş bir hayvan leşinden kaynaklanmış olabileceği öne sürülürken, kaynağın ve çevresinin bu tehdide karşı korumasız olduğu öne sürüldü.
 
TULAREMİ NEDİR?.
Ön planda kemirgenlerde (tavşan, fare, sincap vb.) öldürücü nitelikte olan bu hastalığın etkeni Pasteurella Tularensis'tir. Hastalık hayvanlardan doğrudan temasla geçe­bildiği gibi sinek ve kenelerle de taşınabilir. 
Kuluçka devresi: Ortalama üç gün. 
 
Tularemi Hastalığının Belirtileri: Hastalık birdenbire hızla yükselen ateş, şid­detli baş ağrısı, kırıklık, bulantı, kusma ve ishalle ortaya çı­kar. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız