SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Kükürt İşi Bizi Bozuyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kayısıda yaşanan kükürt fazlalığına 6 bin YTL ceza kesilmesi üzerine üreticiler Tarım ve Köyişleri Bakanlığına müracaatta bulundu.

Kayısı Üreticileri Derneği Başkanı Hanifi Hakverdi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü'ne gönderdikleri yazıda, kütürt sorunun çözülmesini istediklerini bildirdi.

Hakverdi, gönderdikleri yazıda özetle şunları belirttiklerini söyledi:

"Türk Gıda Kodeksi'ne göre kuru kayısıda kükürt oranı 2000 ppm'le sınırlandırılmış. 2000 ppm'den kükürdü fazla olan ihracat ürününü ihraç eden firmaya 6 bin YTL gibi büyük cezalar kesilmektedir. Bu da, üreticinin, tüccarın ve kayısının geleceği üzerine karabulut gibi çökmüştür. Kayısıda kükürt oranının 2000 ppm ile sınırlandırılması ve ceza uygulamasına geçilmesi piyasayı tamamen kapatmıştır. Bu da fiyatların yarı yarıya düşmesine neden olmuştur. Kükürt sınırlandırılmasının yüzde 40-50 tölerans tanınarak uygulamasına geçilmesi şarttır. Çünkü, kükürtlemede 2000 ppm kükürdün tam tutturulması mümkün değildir. Bir ton kuru kayısıya 2 kilogram kükürt verilmesiyle binde 2 kükürt verilmiş olmamaktadır. Rakamsal olarak doğrudur ancak uygulamaya geçince yanlış çıkmaktadır. Çünkü kükürtlemeye tesir eden 32 neden vardır. Bunun bir kısmı insan elinde olmayan doğaya bağlıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız