SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kule Bir Malatyalı'nın..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı iş adamı Servet Aykan'ın tamamen kendi imkânlarıyla inşa ettirdiği döner kulenin açılış kurdelesini AKP Genel Başkan Yardımcısı, eski iç işleri bakanı Abdulkadir Aksu kesti.

Avcılar ile Büyükçekmece arasında oldukça cazip bir yerleşim alanı olan Gürpınar semtindeki döner kule restoranın açılış yemeğine Abdulkadir Aksu ile birlikte gelen Siirt milletvekili Afıf Demirkıran'ın yanında sanat camiasından İbrahim Tatlıses, İzzet Altınmeşe, Nuri Sesigüzel, Selahattin Alpay, Bülent Serttaş, İzzet Yıldızhan, Kenan Işık, çok sayıda bürokrat, iş adamı ve oldukça kalabalık bir davetli topluluğu da katıldılar.

İstanbul dışında bulunan CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu açılışı çiçek ve telgraf göndererek kutladı.

Yerden 65 mt. Yükseklikte inşa edilen döner kule deniz seviyesinden de 105 mt. yükseklikte bulunuyor.

KULEDE NELER VAR?
80 dakikada bir devrini tamamlayan muhteşem bir manzaraya sahip döner kulede 300 kişilik bir adet kapalı döner restoran, 100 kişilik yazlık açık hava restoranı, 100 kişilik kapalı restoran, mutfak, lavabolar ile servis asansörü haricinde 2 adet asansör bulunuyor.

Bir benzeri 50 kişilik döner restoranı, 150 kişilik sabit restoranı ve 40 kişilik barı bulunan Başkent'in Çankaya semtindeki Atakule ile kıyaslandığında bir kat daha fazla kapasiteye sahip olan Servet Aykan'ın inşa ettirdiği döner kule restoranın yaklaşık 3 milyon dolara mal olduğu öğrenildi.

Döner kule restoranın bulunduğu alanda daha önceden de 6800 m2 lik bahçesinde yapay şelaleler, çocuk parkı, yapay su değirmenleri, arklar, yaban hayvanların bulunduğu hayvanat bahçesi bulunan yazlık restoran ile her birisi ayrı ayrı nostaljik ve antik dekorlarla süslü 300 kişilik bir yemek ve düğün salonu ile 90 ve 60'ar kişi kapasiteli 2 adet yemek salonu ve 20 şer kişilik iki özel toplantı salonu bulunan restoranlar dizisinin işletmeciliğini yapan Servet Aykan'ın, yöresel yemekleri ile mutfağı da oldukça iddialı ve Turizm Bakanlığının verdiği ''Özel Belge'' ile turistik bir hüviyete sahip.

SERVET AYKAN KİMDİR?
1945 Malatya Merkez Orduzu Beldesi doğumlu olan Servet Aykan genç yaşta İstanbul'a gelerek ağabeyi Refik Aykan'ın marangoz atölyesinde çalışmaya başladı. Kısa sürede kendi atölyesini kurup burada ''Hedef'' marka okey ve tavla imalatı yaparak iş hayatına atıldı. Ahşap tahtalarını kendi imal ettiği okeyin plastik taşlarını imal ettirdiği Bayrampaşa semtindeki plastik atölyesini kısa süre sonra devir alarak burada kalıplarını bizzat kendisinin yaptığı ve Türkiye'de ilk kez kendi atölyesinde imalatını gerçekleştirdiği plastik masa, sandalye, sehpa ve bahçe takımları ile plastik sanayinde adını duyurdu. Bir süre sonra bizzat kendi el emeği ile ürettiği kalıp makinelerine yurt dışından getirttiği plastik eşya imalatı yapan makineleri de ekleyerek atölyesini fabrika haline getirdi.

Sesi de oldukça güzel olan Servet Aykan, içinde ukde olarak kalan ses sanatçısı olma özlemini bir bakıma tatmin amacıyla güzel sesli gençlere hamilik yaparak gidermeye çalışarak Selahattin Alpay, Burhan Çaçan, Zekeriya ünlü gibi seslere gazino programlarında sponsorluk da yaptı.

Plastik eşya imalatında olduğu gibi restoran işletmeciliğinde de ismini duyuran Servet Aykan'ın bu sektörde de rakipsiz olacağına kesin gözüyle bakılmakta.

HABER-FOTO: Ertaç ÖNAL

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız