SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Kurslar Çok Önemli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:26:46
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Malatya Sağlık Yüksekokulu, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü ve Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “Neonatal Resusitasyon Programı” yapıldı.

Sağlık Yüksekokulunda gerçekleştirilen programa Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karagöz, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci, akademik personel ve kursiyerler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci, “Bu yıl 3.sünü düzenlediğimiz ‘Neonatal Resusitasyon Programı’nın kapsamını daha da genişleterek geleneksel olarak her yıl yapılması için gayret etmekteyiz. Özellikle ebelik mesleği için gerekli olan bu tür programlar bebek, çocuk ve toplum sağlığını geliştirmeye de önemli katkılar sunmaktadır.” dedi.

Kursun açılış konuşmasını yapan Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü AÇSAP Şube Müdürü ve kurs sorumlusu Dr. Selma Aydın Felek, “Dünyada yılda 4 milyon bebek kaybedilmekte ve bu ölümlerin % 98’i maalesef gelişmekte olan ülkelerde meydana gelmektedir.  Ülkemizde ise 22 bin bebek bir yaşına gelmeden ölmektedir. Yeni doğan ölümlerinin asgari düzeye çekilebilmesi için uygulanması gereken yöntemlerin ele alındığı kurslar bu açıdan büyük önem taşımaktadır.” dedi. Dr. Selma Aydın Felek, yeni doğan bebeklerinin ölümlerinin önlenmesini amaçlayan “Neonatal Resüsitasyon Programı” hakkında slayt gösterisi eşliğinde katılımcılara bilgiler verdi.

Ebelik ve Hemşirelik Bölümü mezunu öğrencilerden oluşan 40 kursiyere kurs sonrasında yapılacak olan sınavlarda başarılı olanlara sertifikaları verilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız