SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Kursların Katkısı Büyük"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:46:44
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz ve Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Karakuş ile birlikte Hasırcılar Kültür Merkezi’nde devam eden Halı Kursu’nda incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, halı kursunun önemine dikkat çekerek, “Battalgazi Kaymakamımız ile birlikte bugün Hasırcılar Kültür Merkezimizi ziyaret ettik. Kültür merkezlerinin amacı kültürün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasıdır. Aynı zamanda genel kültürümüzün ve yok olmaya yüz tutmuş sanat ve sanatkârlarımızın tekrar gün yüzüne çıkarılması ve tekrar işlevsel hale gelmesinde devletimizin bu anlamda sorumluluğu bulunmaktadır. Bu çerçevede Kaymakamlığımız, Battalgazi Belediyemiz ve İŞ-KUR marifetiyle düzenlemiş olduğumuz kurslar çerçevesinde Hasırcılar mahallemizdeki bayanlarımıza İŞ-KUR tarafından belirli bir ücret karşılığında halı dokuma iş ve işlemleri yürütülmektedir. Dokunan halıların bilahare kendilerine verilmesi suretiyle hem meslek öğretilmesi, hem de onlardan dönen katma değerlerin kendilerine sunulması noktasında çok güzel bir çalışma ortamı belirlemişler. Şu anda da 25 tane bayanımız bu kurslar çerçevesinde halıcıkla iştigal ediyor. Ben özellikle halıcılık kursuna katılan hanımlarımızı tebrik ediyorum. Hem ev ekonomilerine bir katkıda bulunmaları, hem boş zamanlarını en güzel bir şekilde değerlendirmeleri ve verimli bir işe alet olmaları, hem de burada güzel dostlukların oluşmasına zemin oluşturması anlamında güzel bir ortam. Bu anlamda Kültür Müdürlüğümüzdeki sorumlu arkadaşlarımızın bu çalışmalarını kutluyorum” dedi.

Hasırcılar Kültür Merkezi’nde verilen kursların yanı sıra vatandaşlara yönelik bilgilendirme eğitimlerinin de verildiğini belirten Başkan Gürkan, “Tabi Hasırcılar Kültür Merkezimizde bu kurslarımızın yanında vatandaşın bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesi noktasında panel, konferans ve bilgilendirme toplantıları yapılıyor. Burada kanserle ilgili kanser uzmanlarımız tarafından kanserden korunma ve erken teşhisin önemi noktasında bir sunum yapıldı. Ben bu sunumu yapan arkadaşlarımızı da kutluyorum. Ben inanıyorum ki buradaki vatandaşlarımızda sağlık konusunda yararlanmıştır” diye konuştu. 

Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz’da, Battalgazi Belediyesi Hasırcılar Kültür Merkezi’nde verilen kursların ve vatandaşlara yönelik düzenlenen bilgilendirme eğitimlerinin önemine dikkat çekerek, “Ben hem belediyemize, hem İŞ-KUR’a, hem de burada emek harcayan vatandaşımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

Hasırcılar Mahallesi Muhtarı Mustafa Güllü ise, vatandaşlara yönelik düzenlenen kursların önemine dikkat çekerek, “Mahallemizde bu çalışmayı yapan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanımıza teşekkür ediyorum. Hasırcılarımızda iki tane kurs var. Bu kursların düzenlenmesinde oldukça büyük katkısı vardır başkanımızın. Bu hizmetleri bize sunan Başkan ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

Kursiyerler ve kurs görevlisi ise, açılan kurslardan dolayı Başkan Gürkan’a teşekkür ederek, kursların devamlılığını istediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız