SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Kürtlere Hakarettir..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Kürt kökenli vatandaşların üyesi olduğu ilçe, köy ve aşiret derneklerinin temsilcileri, hükümetin "Açılım" adını verdiği girişimiyle ilgili görüşlerini açıkladılar. "Ortak- milli ana dil bir tanedir, o da Türkçedir.."denilen ortak açıklamada, terör örgütünün muhatap alınacağı hiçbir girişimin yanında olunmayacağı belirtildi.

Malatya Gazeteciler Derneği'nde düzenlenen basın toplantısında yapılan açıklamaya; Öz Pütürgeliler Derneği Başkanı Necati Çelebi, İzollu Derneği Başkanı Nacim Özhan, Parçikanlılar Derneği Başkanı Mehmet Kapusuz, Çelikhanlılar Derneği Başkanı Mustafa Çelik, Baskilliler Derneği Başkanı Yunus Görgün, Palulular Derneği Başkanı Süleyman Ateş, Alikanlılar Derneği Başkanı Zeynel Kayan, Mamsurlular Derneği Başkanı Bayram Çay ve Karapınar Derneği Başkanı Ziya Gül imza koydular.

Bu kuruluşlar adına Avukat Hanifi Kartal tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Türkmeniyle- Kürdüyle, Alevisi- Sünnisiyle, etnik kökeni ve mezhebi ne olursa olsun 70 milyon vatandaşımızın ortak sesi olma adına açılım sürecine ilişkin olarak görüşlerimizi aşağıda maddeler halinde kamu oyuna deklare ediyoruz;

1- Hiçbir siyasi parti; Kürtlerin, Türkmenlerin, Sünnilerin, Alevilerin ya da milletin herhangi bir unsurunun temsilcisi olamaz. Hele hele bir terör örgütünün ve liderinin Kürtlerin temsilcisi gibi takdimi en hafif tabiriyle Kürtlere ve bütün milletimize hakarettir.

2- Geçmişten beri oy kaygısıyla terör örgütünün palazlanmasına vesile olan, bunların yandaşlarını meclise taşıyarak siyasallaştıran ve yasaları çiğneyerek terörist basma ayrıcalık tanıyan ve terörist başını muhatap almak isteyen siyasetçilerde en az dış güçler kadar bu vebale ortaktır.

3- Cenab-ı Allah yüce kitabında (Rum-22) buyuruyor ki: 'Dillerinizin ve renklerinizin farklı olması Allah'ın ayetlerindendir. Bu ilahi düstur çerçevesinde Türkçenin, İngilizcenin, Arapçanın, Rusçanın veya herhangi bir dilin yasaklanmasına yönelik girişim, Allah'ın ayetlerini inkar ile eş anlamlıdır. Hele hele Türkiye’nin devlet uygulaması olarak, ortak kültür ve medeniyetimizin unsurları olan Kürtçe yi, Zazaca yi, Çerkezce yi, Azerice yi yada herhangi bir şive veya lehçeyi yasaklaması asla kabul edilemez. Kültürümüzün unsurlarını yasaklamak bir yana bunları korumak ve geliştirmek devletin görevi olmalıdır.

4- Ancak ortak-milli ana dil bir tanedir ve bu da Türkiye Türkçesinin İstanbul şivesidir. Yani bugünkü resmi dilimizdir. Bunun yerine Türkçenin veya Kürtçenin başka bir şivesinin ikame edilmesi düşünülemez.

5- Ayyıldızlı Albayrak bütün milletimizin ortak bayrağıdır. Bayrağımıza saygısızlık bayrağın şekillenmesinde emeği geçen Sultan Alparslanlara, Selahattin-i Eyyubilere, Fatihlere, Yavuzlara, Mehmet Akiflere kısaca tüm ecdad hatırasına ve milletimizin inanç değerlerine saygısızlıktır.

6- Asırlarca İslam coğrafyasına ve mazlum milletlere kan kusturan haçlı bakiyesi ülkeler; tek devlet, tek millet olma yolunda ilerlerken işgal altındaki Müslüman halkların tek umudu olan Türkiye yi bölmeye çalışmak vatana da İslam alemine de ihanettir.

7- Devlet ile terör örgütü ilişkilerinde barış sözcüğü kullanılamaz. Zira barış sözcüğü meşru güçler arasında söz konusudur.

8- Terör örgütünü ve yandaşlarını muhatap almayan her türlü iyi niyetli girişimin ve açılımın yanında olacağımız ve buna katkı sağlayacağımızı Türk ve dünya kamuoyuna saygıyla arz ederiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız