SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Kuyruklu Yalan!.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:16:57
A- A+ PAYLAŞ

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, AKP'ye üye oldukları açıklanan 480 Alevi vatandaşla ilgili bu partiden yapılan açıklamayı değerlendirdi ve bunun "kuyruklu yalan" olduğunu öne sürdü.

Kiraz'ın konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısı ile ilgili olarak yayınlanan basın bülteni özetle şöyle:

"Daha önce partimizin üyelerini çaldığını belgelerle ispatladığımız AKP, bu kez de Alevi vatandaşların partisine katıldığını iddia ederek şov yapmaya çalışmıştır.

Öncelikle şunu bilmenizi isteriz ki, basın açıklamasında  partiye yeni katıldığını söyleyen Bayram Pesen isimli kişi 2009 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde AKP’nin Beydağı Belediyesi adayıdır. Katıldığı söylenen diğer kişiler de aynı aileden ve geçmişte zaten AKP’ye oy vermiş birkaç kişidir. 4 yıl önce AKP’den belediye başkanı adayı olan kişiye yeni üye oluyormuş gibi rozet takmak da AK HİLE’den başka bir şey değildir. 

Yine basın açıklamasında Akcanlar  diye ifade kullandığı belirtilen bayan kendi beyanıyla  4 yıl önce AKP’ye üye olmuş bir kişidir. 

Bir başka nokta da; hiçbirimizin kabul edemeyeceği bir ayrımcı anlayışı AKP sürdürmeye devam etmektedir. Bugüne kadar hiçbir partinin Türkiye’de yapmadığı bir mezhep ayrımcılığını  AKP Malatya Örgütü yapmaktadır.

 AKP İl Başkanına sormak istiyoruz:

*Partinize üye olmaya gelen kişilere mezhebini sorarak mı üyelik yapıyorsunuz? Biz partimize üye olmaya gelenlere dilini, dinini,mezhebini, etnik kökenini sormayı ahlak dışı buluruz. Siz, bu  kişilerin Alevi olduğunu nereden biliyorsunuz? Tek tek sordunuz mu? Ayrıca bu söylediğiniz sayının  tamamen uydurma ve yalan olduğunu da çok iyi biliyoruz. Hemde kuyruklu yalan……..

*Basın açıklamasında “Canımıza Can katan arkadaşlarımızla beraberiz” diyen AKP İl Başkanı  acaba, Sivas Madımak Otelinde Alevileri diri diri   yakan Sivas canilerinin avukatlığını yaptığını  unuttu mu?

AKP Hükümetinin Alevilerle ilgili olarak sürdürdüğü dışlayıcı ve ötekileştirici tavrı karşısında İl Başkanının “Canlar” diyerek samimiyetsiz bir tavır sergilemesi kabul edilemez.Hükümetin Alevi açılımı adı altında yürüttüğü tüm çalışmalar fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Cemevleri dahi hala ibadethane olarak kabul edilmediği bir ortamda,bu süslü laflara hiçbir Alevi  asla ve asla prim vermez..bugün Beydağı Belde Başkanı Aziz Pesen ( Bayram Pesen’in amcası oğlu ) ile bu açıklamayı yapıyoruz. Birkaç gün sonra Beydağı Beldesinde bir toplantı gerçekleştireceğiz, Mamureklilerin kimin yanında olduğunu herkes görecek ve AKP’ye bir cevabı da Mamurekliler verecektir… 

Aziz Pesen’de olayın üç beş kişinden ibaret olduğunu söylenenlerin hepsinin yalan olduğunu ve her zaman CHP’sinin yanında olacaklarını söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız