SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Listede de Yanlış Olur mu?!

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:14:00
Bu Listede de Yanlış Olur mu?!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şehir Mezarlığı'na defnedilen cenazelerle ilgili olarak, basına da gönderilen listenin hazırlanmasında son dönemde özensizlikten kaynaklanan hataların sıklaşması dikkat çekmeye başladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından, günlük olarak Şehir Mezarlığı'na defnedilen cenazeler ilgili bazı kişi ve kuruluşların yanı sıra basına da veriliyor. Ölen kişilerin kimlikleri, yakınlarına ilişkin bilgilerin yeraldığı bu listede, daha önce de zaman zaman isim, yaş vb. gibi yanlışlıklara rastlanırken, son olarak aynı günde birden fazla cenazeye ilişkin yanlış bilgi verilmesi de  dikkat çekti.

Önceki gün ölen kişilerle ilgili basına gönderilen listede 8 cenazenin ve yakınlarına ilişkin bilgiler yeralırken, bunlardan birbiriyle ilgisi olmayan 3'ünün anne-baba isimleri, yakınları ile adreslerine ilişkin bilgilerin aynı olması dikkat çekti. İlk başta, bu kişilerin bir kazada aynı gün ölen kişiler mi olacakları yolunda tereddüt oluşan basın kuruluşları, yaptıkları araştırmada, kardeş gibi gösterilen 3 kadının birbiriyle bir akrabalık bağlarının bulunmadığını ve verilen bilginin yanlış olduğunu saptadı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ilgililerinin, çeşitli basın organlarında günlük olarak kamuoyuna duyurulan cenaze listesinin "yanlışsız" hazırlanması konusunda sorumluları uyarması gerektiği belirtiliyor.

FOTOĞRAF: Birbirleriyle akrabalık bağları bulunmamasına karşın anne ve baba isimleri başta olmak üzere bazı bilgileri, "birbirinin aynı" olarak yazılan 3 kişinin bulunduğu aynı günkü cenaze listesinin kupürü. (Büyütmek için kupürün üstüne tıklayınız)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız